Incredibil ce a pățit deputatul PNL Sabin Sărmaş: Exclus de pe grupurile interne de Whatsapp ale partidului

Publicat: 18 feb. 2024, 17:55, de Viorela Pitulice, în POLITICĂ , ? cititori
Incredibil ce a pățit deputatul PNL Sabin Sărmaş: Exclus de pe grupurile interne de Whatsapp ale partidului

Deputatul PNL Sabin Sărmaş, preşedintele Comisiei pentru Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor din Camera Deputaţilor, și-a permis să critice partidul, despre care a spus că acţiunile sale sunt alterate de guvernarea de coaliţie. În plus, și-a anunțat și candidatura împotriva lui Emil Boc la primăria Cluj-Napoca.

Afirmațiile lui Sărmaș au fost făcute într-o emisiune Tv, iar urmările nu s-au lăsat prea mult așteptate. La scurt timp, deputatul a fost exclus de pe grupurile interne de Whatsapp ale PNL.

În urmă cu două zile, Sabin Sărmaş a anunţat că a fost la Digi 24, „În Faţa Ta”. ”Vedem împreună duminică, de la 14.00, ce-a ieşit”, spunea atunci deputatul PNL. La finalul postării, deputatul a folosit hashtagul ”Alea iacta est”, expresie în latină care se traduce „zarurile au fost aruncate”.

După postarea privind participarea la emisiune, deputatul PNL a scris pe Facebook că a fost exclus din grupurile interne ale PNL.

”Păţeşti multe nedreptăţi pe lumea asta, dar nimic nu se compară cu a fi eliminat abuziv dintr-un grup de Whatsapp. Înlăcrimat stau în faţa uşii grupului de Whatsapp. Nu ştiu voi de câte ori aţi simţit durerea asta, dar poate ştiţi ceva remedii. Pentru suflet. Dacă în viaţa reală avem drepturi, pe Whatsapp de ce n-am avea? Nu vorbim noi de reglementare şi reguli în online? Cum se face recurs la o excludere de pe Whatsapp? Nu ştiu alte prevederi, dar măcar Convenţia europeană a drepturilor omului ar trebui să includă un capitol distinct pentru grupurile de discuţii online. Sau poate ar fi cazul să facem o lege pentru problema asta”, a scris Sabin Sărmaş.

Candidat pentru Boc

În cadrul emisiunii Tv, Sabin Sărmaş a declarat că vrea să candideze împotriva lui Emil Boc la primăria Cluj-Napoca. Mai mult de atât, el l-a criticat cumva pe edilul clujean, afirmând că oraşul a ajuns într-o etapă în care trebuie să „se ducă la următorul nivel”, altfel „se va sufoca în curând”. „E ca mămăliga care stă să explodeze”, a mai afirmat Sărmaș.

În același timp, a mai fost o afirmație care cel mai probabil a deranjat pe unii. Întrebat cât de liberal mai este PNL, deputatul a declarat că în partid sunt foarte mulţi oameni de dreapta, numai că acţiunile formaţiunii nu mai sunt cele de acum câţiva ani, fiind alterate de guvernarea de coaliţie.

„Măsurile, evident, nu sunt în linie neapărat cu ceea ce îşi doreşte uneori partidul în interiorul său”, a mai spus deputatul PNL, Sabin Sărmaș,