INCREDIBIL. Corpul de control al premierului scanează, de peste patru luni, Registrul Auto Român

Publicat: 22 mai 2024, 08:01, de Ion Teleanu, în Transporturi , ? cititori
INCREDIBIL. Corpul de control al premierului scanează, de peste patru luni, Registrul Auto Român
„Pufu” de la RAR pus pe pilotul automat al sforarului șef Mîndrescu

Una dintre cele mai râvnite sinecuri de sub tutela Ministerului Transporturilor și Infrastructurii este scanată, atenție, de la începutul acestui an de către Corpul de Control al prim-ministrului Marcel Ciolacu, ceea ce demonstrează că acolo este ceva „putred”.

Din luna ianuarie 2024, o echipă de la Corpul de Control al prim-ministrului Marcel Ciolacu verifică activitatea Registrului Auto Român (RAR) condus acum de către agronomul Mihai Alecu-„Pufu”.

Verificări și iar verificări! Dar până când?

Surprinzător este faptul că de peste patru luni, scanează RAR-ul și tot nu au finalizat verificările dintr-un motiv foarte simplu: sunt atât de multe nereguli încât nu știu pe care să le verifice prima dată. Potrivit informațiilor noastre, echipa de control scanează și „performanțele” provizoratului prelungit al administratorilor, în frunte cu sforarul șef al Ministerului Transporturilor, secretarul de stat Bogdan Mîndrescu.

De asemenea, verificările vizează și modul cum Alina Niță, fosta directoare impusă de baronul Iulian Dumitrescu, revenită pe funcția de director economic, a „tocat” banii RAR-ului.

Totodată, inspectorii de la Corpul de control scanează și o serie de achiziții și investiții, cum ar fi standurile de probă noi dar nefuncționale, dar și o serie de angajări de la firmele controlate de baronul Iulian Dumitrescu. Oare cât va mai sta la RAR echipa de control de la Guvern, ținând cont că până acum nu a existat o verificare așa de amplă ca timp de când s-a înființat Corpul de control al prim-ministrului?