INCREDIBIL. Cu ce se ocupa la CSA Steaua buldogul de securitate al lui Zisu

Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, împreună cu secretarul de stat Marius Bălu continuă „opera” de transformarea celui mai titrat club sportiv din România, CSA Steaua București, în unul de amatori.

Și impunerea și menținerea la șefia clubului a unui „Neica Nimeni”, adică a colonelului Mădălin Hîncu, a demonstrat că CSA Steaua a rămas feuda celui care trage toate sforile de vreo 20 de ani în Ministerul Apărării Naționale, generalul Cătălin Ștefăniță Zisu.

Notițele surpriză din agenda… pierdută

PUTEREA a semnalat recent, în premieră, că atunci când scandalul dintre Becali și colonelul Florin Talpan privind mărcile și palmaresul CSA Steaua a luat amploare, generalul Cătălin Ștefăniță Zisu, și-a trimis un om ca să monitorizeze ce se întâmplă la club, dar mai ales ce face Talpan. 

Este vorba de colonelul Dorin Sandu Dănău din Spiridonești, județul Neamț, care este remunerat lunar cu 9.035 de lei, adică vreo 2.000 de euro. Dar, timpul a demonstrat că buldogul lui Zisu se ocupă de cu totul altceva decât securitatea în clubul din Bulevardul Ghencea. 

PUTEREA a intrat în posesia uneia dintre registrele unice ale colonelului Dănău, o agendă de culoare roșu cărămiziu, adică cel înregistrat și sigilat pe data de 20.09.2017, unde acesta își nota o serie de aspecte dea dreptul incredibile care nu aveau nicio legătură cu securitatea clubului militar (vezi documentele în facsimil).

„Juristul nu vrea evaluarea”

Într-una dintre notari, buldogul lui Zisu menționa că „PV inventariere – marca Steaua nu tre sa stea la depozit – jur nu vrea evaluare… Ref comport… Raport stabiiește trebuie licență pt folosirea mărcii Steaua”.

Practic, colonelul Dorin Sandu Dănău stabilește unde trebuie să stea mărcile CSA Steaua, deși el nu avea nicio competență în acest sens. În plus, el vrea referat despre comportamentul juristului clubului militar pe motiv că „jur nu vrea evaluare”.

Adică, el vrea cu orice preț să-l bage în „malaxor” pe colonelul Florin Talpan, cel care s-a lupt cu pritenului lui Zisu, Gigi Becali, pentru mărcile și palmaresul CSA Steaua.

Ce fotocopii a făcut Virgil Stănescu?

Într-o altă notare, colonelul Dănău menționa că „dirijorul” echipei de baschet, Virgil Stănescu, omul lui Victor Ponta, care nu avea nicio calitate oficială în clubul militar decât aceea de a dirija banii destinații echipei de baschet, se ocupa de cu totul altceva. Buldogul lui Zisu preciza „Fotocopii Virgil Stănescu”. Oare despre ce fotocopii era vorba?

Cine sapă groapa altuia…

Dar, una dintre cele mai surprinzătoare adnotări ale colonelului Dorin Sandu Dănău datează din data de 25 septembrie 2017. Acesta preciza în data de 10.07.2017 „Imposibilitatea identif fizice a 2 Reg de evidență CDC. Mobilizare vinovați”.

Adică semnala dispariția a două registre și solicita mobilizarea vinovaților. Practic, voia sancțiuni împotriva celor care se fac vinovați de dispariția celor două registre.

Însă, cine sapă groapa altuia, cade singur în ea sau „câinele moare de drum lung și prostul de grija altuia!”. Dar, oare ce măsuri va dispune Ministerul Apărării Naționale împotriva buldogului lui Zisu care și-a pierdut registrul aflat în posesia noastră?

Totodată este interesant de urmărit  cât oare va mai tolera tandemul Ciucă – Bălu să joace după ritmul impus de Zisu, dar și derapajele și managementul dezastruos al colonelului Mădălin Hîncu?

Talpan, monitorizat non stop de buldogul lui Zisu

PUTEREA a relatat că pe data de 05.10.2017, Dănău nota în agenda sa că „Astăzi mas.unității. Talpan are dosarele la căminul Haiducu”, pe 09.10.2017 menționa „ROF-Talpan – Pt Bucegi 7 file SGP”, iar pe 19.12.2017 a notat că „La instanță Talpan a făcut o contestație – nu s-a dat hotărârea dar nu știm unde sunt dosarele”.

Practic, buldogul lui Zisu avea ca sarcină să-l monitorizeze non stop pe dușmanul numărul unu al lui Becali, colonelul Florin Talpan.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole