INCREDIBIL. Firma unui director de la SMART SA cu un angajat vrea să ”mărite” peste 430 ha de teren din Ghimpați Giurgiu cu 3 lei/mp

Una dintre cele mai mari comune din județul Giurgiu este în centrul unui scandal imobiliar uriaș regizat de firma cu un singur angajat al unui fost șef de la RAAPPS ajuns acum director la Smart SA.

Executarea silită controversată

Pe data de 04.7.2022, o societate de executori judecătorești din București a anunțat scoaterea la vânzare în Dosarul de executarea silită nr.429/2021 a zece terenuri din comuna giurgiuveană Ghimpați, condusă de ani buni de edilul Constantin Cărăpăceanu, pentru a recupera mai multe creanțe ale unei firme din județul Ilfov.

Este vorba de SC Aqua Cristal Serv SRL din Măgurele-Ilfov având ca unic acționar pe Marius George Giba, fost șef Serviciu Comercial și Achiziții la RA APPS, ajuns de curând director la SC Smart SA, care are ca obiect de activitate ”captarea, tratarea și distribuția apei”.

Această firmă a executat în anii trecuți mai multe lucrări în comuna giurgiuveană Ghimpați, dar nu și-a recuperat banii pentru lucrările executate, fapt pentru care s-a adresat instanței pentru recuperarea banilor prin vânzarea la licitație a unor terenuri din această localitate. Dar, surpriza vine din anunțul de vânzare.

Executorii judecătorești au scos la vânzare nici mai mult, nici mai puțin, de zece terenuri extravilane ale comunei Ghimpați în suprafață totală de 4.340.899 mp a căror valoare totală de pornire este de 12.820.410 de lei, adică de circa 2.600.000 de euro.

Practic, cele peste 430 de hectare de teren extravilan vor fi scoase la vânzare pentru un preț mediu de 2,9 lei/mp. Dar, potrivit datelor furnizate de către Ministerul Finanțelor, firma din Măgurele a fostului șef de la RA APPS a avut în anii trecuți doar un singur angajat și fără cifră de afaceri netă.

Multe necunoscute de scanat poate de… DNA

Cum a ajuns firma cu un singur angajat a directorului de SMART SA, Marius George Gibu, să efectueze lucrări de captare, tratare și distribuție apă în comuna Ghimpați gajate cu peste 430 ha de teren extravilan, rămâne un mister care poate fi elucidat doar de DNA sau alte instituții de forță ale statului.

Însă, un lucru se poate întâmpla și anume ca valoarea de adjudecare a acestor terenuri să fie mult mai mică decât valoarea de pornire a licitației. Nu trebuie omis faptul că fostul șef de la RAAPPS a controlat în anii trecuți și firma Vital Blue Aqua SRL care s-a ocupat de alimentarea cu apă a orașului Popești-Leordeni din județul Ilfov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole