INCREDIBIL. Iarba din Prahova e de șase ori mai scumpă decât cea din Buzău

O hotărâre a Consiliului Județean Prahova de ieri a scos în evidență o aberație financiară încredibilă care îi va afecta foarte mult pe fermierii prahoveni.

33 lei/tona de iarbă la Buzău, 200 lei/tona în Prahova

Consiliul Județean Prahova a aprobat ieri hotărârea ”privind stabilirea prețurilor medii ale produselor agricole și a prețului mediu al ierbii obținută de pe pajiști, pentru anul fiscal 2023”. Astfel, s-a adoptat prin această hotărâre că ”Se stabilește prețul mediu al ierbii obținută de pe pajiști, pentru anul 2023, în valoare de 0,20 lei/Kg”.

Numai că acest preț a scandalizat pe fermieri considerând-o exagerat de mare. Totodată, aceștia susțin că această valoare a ierbii obținută de pe pajiști nu a fost fundamentată de către Direcția Agricolă Prahova condusă de Mita Enache, protejata ministrului Agriculturii Petre Daea, ci pur și simplu scoasă ”burtă”.

Revolta fermierilor prahoveni este justificată și de faptul că în județul vecin, Buzău,  s-a hotărât că ”Pentru anul fiscal 2023 se stabileşte preţul mediu/tonă masă verde obţinută de pe pajişti, la 33 lei/tonă”. Asta înseamnă că în Buzău prețul ierbii obținută după pajiști este de 33 lei/tona, iar în Prahova este 200 lei/tona.

Practic, iarba de pe pajiștile prahovene este de șase ori mai scumpă decât cea din Buzău! De ce? Pentru că așa a stabilit Mita Enache, pupila lui Petre Daea de la Direcția Agricolă Prahova.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...