INCREDIBIL. Ministrul Economiei, Radu Oprea, vrea să crească turismul cu…poveștile lui Gheorghe Dinică

Publicat: 03 iul. 2024, 17:18, de Ion Teleanu, în POLITICĂ , ? cititori
INCREDIBIL. Ministrul Economiei, Radu Oprea, vrea să crească turismul cu...poveștile lui Gheorghe Dinică
INCREDIBIL. Ministrul Economiei, Radu Oprea, vrea să crească turismul cu...poveștile lui Gheorghe Dinică

Controversatul ministru al Economiei, Anteprenoriatului și Turismului, Radu Oprea, este disperat după imagine și recent a făcut câteva afirmații despre dezvoltarea turismului care-l fac pe regretatul mare actor Gheorghe Dinică să se răsucească în mormânt.

Radu Oprea: „Nu vom putea să creştem turismul în România fără o poveste de succes”

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Radu Oprea, a afirmat, la începutul acestei săptămâni, că fără o poveste de succes nu vom putea creşte turismul în România.

„Cu cât plajele răspund nevoilor turiştilor, cu atât mai mult vom putea să scriem împreună cu antreprenorii de pe litoral povestea de succes a litoralului românesc. Ştiţi foarte bine, la fel ca şi mine, şi antreprenorii ştiu acest lucru, că fără poveste nu vom putea să creştem turismul în România. Fără o poveste de succes”, a declarat Radu Oprea.

Gheorghe Dinică: „Mâna întinsă care nu spune o poveste nu primeşte pomană!

Practic, prin aceste afirmații, ministrul Radu Oprea l-a plagiat pe Pavel Pepe Puiuţ, liderul mafiei cerşetorilor din Bucureşti, interpretat magistral de marele Gheorghe Dinică, în „Filantropica”: „Mâna întinsă care nu spune o poveste nu primeşte pomană! Fii profesionist, ce dracu’!”.

Adică, domnule Radu Oprea, vino cu ceva nou și nu cu replici plagiate din „Filantropica”. Dar, unde nu e, nici Dumnezeu nu cere! Prin aceste afirmații, ministrul Economiei, Radu Oprea, a demonstrat că este paralel cu turismul și continuă să saboteze acest domeniu economic.

Și acest aspect se vede, de la o poștă, dacă ținem cont de faptul că el nu pune preț pe calitatea serviciilor turistice, ci doar pe cantitate.

„Eu sper că acest sezon estival să fie unul bun. A debutat bine, a debutat cu număr record de turişti pe litoralul românesc, mai sunt, din păcate, foarte multe lucruri de făcut, le ştim şi pe acestea, dar întrucât este pentru majoritatea celor de pe litoral o perioadă de vacanţă, o perioadă în care trebuie să se relaxeze, o perioadă în care trebuie să se simtă bine, vom vorbi în special despre povestea de succes a antreprenorilor de pe litoralul românesc şi transmit, în acelaşi timp, consumatorilor că noi vom fi aici şi vom veghea, ca ei să se simtă bine”, a declarat Radu Oprea.

Totuși, ministrul Economiei poate va veghea să se respecte măcar singura cerință de angajare la terasele și restaurantele de pe Litoral, și anume ca angajatul să aibă puls!

Radu Oprea, struțul plajelor de pe Litoral

O dovadă că Radu Oprea face jocurile șmecherilor de pe Litoral, care au acaparat plajele și închiriază șezlogul cu 15-20 de euro pe zi, este faptul că ministrul știe foarte bine situația plajelor lărgite cu fonduri europene, dar a băgat capul în nisip. Mai mult, el a dat dispoziție celor de la departamentul de turism din minister să nu se implice în elaborarea niciunui proiect legislativ privind plajele de pe Litoral.

De ce oare? Foarte clar. Ca să facă în continuare jocurile interlopilor și lipitorilor de afișe și, astfel, să pună umărul la jecmănirea turiștilor și totodată la distrugerea turismului românesc. Și jecmănirea turiștilor sau distrugere turismului românesc poate fi o poveste, la fel ca și cea prin care Horia Constantinescu a „călărit” doar agenții economici români de pe Litoral!