Incredibil: Proiectul care vrea să secvenţieze întregul genom al Pământului!

Se numește Earth BioGenome Project (EBP) și este alcătuit din peste 5.000 de oameni de știință din întreaga lume, uniți cu un scop comun: secvențierea genomului tuturor formelor de viață de pe Pământ!

Scopul este acela de a a obține cel mai complet „atlas genetic” al biodiversităţii planetei, potrivit EFE. Inițiativa, care tocmai a trecut cu succes de faza de testare și acum începe lucrările la scară largă, își propune să secvențieze genomul celor aproape două milioane de specii de plante, animale și ciuperci care au fost descrise pe Pământ și din care, până acum, doar 0,5 la sută au fost secvențiate.

În 2003, după 13 de efort și la un cost de 4,8 miliarde de dolari, proiectul genomului uman (proiectul genomului uman) a anunțat decriptarea. La Summit-ul Davos din 2018, a fost anunțat noul proiect: cel al decriptării genomului tuturor ființelor vii de pe Pământ, în zece ani și pentru 4,7 miliarde de dolari. Acest proiect, numit proiect EarthBiogenome (EBP), s-a născut în noiembrie 2015, la instituția Smithsonian, instituția de cercetare științifică publică din Washington.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

PREMIERĂ: Armata României intră în grevă!

Într-un act fără precedent în istoria Armatei României, Comitetul de Acțiune pentru Desclavagizarea Armatei României a emis o notificare oficială, prin care anunță declanșarea...