Incredibile utlizări ale delfinilor. Cine acuză că au fost folosiți „în luptă”

Gruparea militantă palestiniană Hamas a acuzat forţele de securitate israeliene că au înarmat delfini pentru a lupta împotriva grupării palestiniene. Nu e prima oară când delfinii consituie subiectul unei „teme de război”.

Hamas a declarat în ziarul palestinian „Al-Quds” că delfinii, înarmaţi cu dispozitive armate speciale, sunt folosiţi pentru a vâna scufundătorii comandoului grupării Hamas în apele din dreptul coastelor Fâşiei Gaza. Israelul nu a făcut niciun fel de comentarii. Hamas a făcut şi anterior declaraţii similare, dar nu a prezentat şi fotografii susţinătoare ale acuzaţiilor, potrivit BBC.

O decizie din anul 2010 a Pentagonului presupunea apărarea submarinelor sale nucleare cu ajutorul delfinilor şi al leilor de mare în regiunea Kitsap (statul Washington). “Am vrea ca animalele noastre să acţioneze în aceeaşi manieră cu leii de mare americani”, declara pentru Izvestia directorul Institutului de biologie marină din Murmansk, Ghenadi Matimov. Cu ajutorul “leilor de mare americani se plasează mine pe instalaţii, se filmează fundul mării inamice şi se înregistrează radiaţiile”, preciza cercetătorul.

Strict secret

Izvestia mai nota atunci că  „programul american de cercetare a provocat controverse intense, când, de exemplu, în urma uraganului Katrina, un numar de circa 40 de delfini special antrenaţi de forţele militare ale SUA pentru a face inofensivi teroriştii subacvatici, au scăpat dintr-o zonă din Golful Mexic, unde se află baza lor de antrenament”. Controlaţi de la distanţă cu ajutorul unor cipuri implantate sub piele şi prevăzuţi cu un fel de zgardă care conţine săgeţi minuscule toxice, cu ajutorul cărora teroriştii pot fi adormiţi, delfinii erau antrenaţi să emită un semnal anume atunci când zăresc o siluetă “suspectă” îmbrăcată în costum de scafandru autonom, potrivit sursei. 

Programul de antrenare a animalelor marine este considerat strict secret, similar perioadei sovietice”, mai adăuga Izvestia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Caracatița politică și de afaceri din Dolj, păstorită de SRI, denunțată...

Un denunț exploziv la Serviciul Român de Informații, făcut de un afacerist din Craiova, cu circa o lună înainte ca Eduard Hellving să plece...