BVB: Indicii au fost în integralitate pe verde la închiderea tranzacțiilor de vineri

Publicat: 10 mai 2024, 19:14, de George Andrei, în ECONOMIE , ? cititori
BVB: Indicii au fost în integralitate pe verde la închiderea tranzacțiilor de vineri

 

La închiderea tranzacțiilor de la Bursa de Valori București, vineri, în ultima zi de tranzacții a săptămânii 6 – 10 aprilie, toți indicii au fost în creștere, după evoluții oscilante pe parcursul zilei.

 Indicele BET, care arată evoluția celor mai lichide 20 de companii, a închis, în creștere cu 0,27 la sută.

Indicele BET Plus, care arată evoluția celor mai lichide 43 de acțiuni, a închis pe plus, cu 0,35 la sută, iar indicele Blue-Chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a înregistrat, de asemenea, o creștere de 0,32 la sută.

Reperul randament al fondurilor de investiții BET-BK se apreciase cu 0,43 la sută.

Indicele BET-NG al celor 10 companii din sectorul energetic și al utilităților, de asemenea a crescut, cu 0,35 la sută, .

Indicelui BET-FI, al fondurilor de investiții, a înregistrat o creștere de 0,68 la sută, cea mai puternică de pe parcursul săptămânii.

Rulajul total pe acțiuni, obligațiuni, drepturi de tragere, fonduri închise, EFT, certificate si warrants, a fost, la închiderea pieței de 59.129.022 lei (11.883.797 euro)

Au fost tranzacționate 9.166 de acțiuni, la un volum de 24.284.953 lei

Potrivit analiștilor de la Casa de brokeraj Prime Transaction, Randamentele dividendelor propuse de emitenții de pe piața principală a Bursei de Valori București au avut o tendință descendentă atât fața de anul trecut, cat și fața de estimarea ajustată din luna martie.

Valoarea acțiunilor listate la BVB deținute de fondurile de pensii, SIF-uri și FP a continuat să crească, motivul principal fiind evoluția cotațiilor, însoțită în mai multe sițuații și de achiziții de acțiuni din piață.

Primul trimestru al anului 2024 a fost unul bun, dar din nou în scădere comparativ cu trimestrul anterior. În termeni relativi, piața locală a fost în zona de mijloc în Europa în T1, rămânând printre cele mai performante pe ultimele 12 luni la nivel mondial.