Inedit: O turmă de elefanți sălbatici a dărâmat un zid de beton și a pătruns într-un parc zoologic din Bangladesh

O turmă de elefanţi sălbatici – o specie pe cale de dispariţie – a pătruns într-un parc zoologic din Bangladesh, iar oficialii au avertizat duminică că ameninţă siguranţa vizitatorilor şi a altor animale, relatează AFP.

Turma de cel puţin 13 elefanţi a doborât un zid de beton în această săptămână şi a pătruns în Bangabandhu Sheikh Mujib Safari Park, situat la nord de staţiunea balneară Cox’s Bazar.

„Erau foarte agitaţi, speriaţi şi se comportau ca şi cum ar fi fost prinşi în capcană”, a declarat un oficial al parcului, Mazharul Islam. „Sunt foarte periculoşi pentru alte animale şi vizitatorii noştri”, a mai spus el.

Parcul găzduieşte peste 1.300 de animale, între care tigri bengalezi, hipopotami şi alte specii pe cale de dispariţie, şi primeşte iarna în jur de 5.000 de vizitatori pe zi.

„Suntem foarte îngrijoraţi pentru vizitatorii parcului”, a mai spus oficialul. „Patrulările în timpul nopţii devin complicate pentru că elefanţii sunt foarte neliniştiţi şi încearcă să fugă”, a adăugat el.

Mai puţin de o sută de elefanţi mai trăiesc în această ţară din Asia de Sud, unde reducerea zonelor lor de habitat şi a accesului la hrană provoacă conflicte tot mai mari cu oamenii.

Elefanţii sunt înspăimântaţi de extinderea crescândă a terenurilor agricole, precum şi de uciderea a peste zece membri ai turmei în ultimii doi ani, a mai spus un alt oficial al parcului zoologic.

Lipsa hranei îi determină pe elefanţi să invadeze orezării unde sunt adesea electrocutaţi de gardurile electrice, a mai spus el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...