Infern la Shanghai. Oamenii nu mai au mâncare și apă

Shanghai, orașul cu 26 de milioane de locuitori, unde pe 28 martie s-a impus o mare carantină împotriva Covid 19, varianta Omicron, se confruntă cu o situație dramatică.

Populația, care nu mai are voie să iasă din case, și-a terminat rezervele de la începutul carantinei și nu mai are nici hrană, nici apă. Unii oameni comandă produsele de care au nevoie online, dar sunt mulți care nu știu să folosească tehnologia sau nu au la îndemână ce le trebuie pentru asta. Situația este cu atât mai disperată, cu cât prețurile au crescut vertiginos la tot ce înseamnă mâncare.

Autoritățile continuă strategia zero-Covid, în ciuda temerilor legate de problemele sociale și economice, dar furia și izolarea sunt tot mai mari în rândul populației. Oamenii consideră că e culmea ironiei să sufere de foame într-unul dintre cele mai mari centre comerciale din lume. Situația epidemiologică nu este rezolvată. Până acum, în Shanghai au fost înregistrate 7 decese din cauza Covid. Persoanele decedate aveau vârste cuprinse între 60 și 101 de ani și suferă de comorbidități. Deși în scădere comparativ cu ultimele zile, astăzi au fost raportate alte 3.084 de cazuri și 17.332 de cazuri asimptomatice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Un membru CA la societățile Primăriei Galați câștigă anual până la...

Dezbaterile coaliției guvernamentale pe tema reducerii cheltuielilor din sectorul bugetar readuc în actualitate faptul că aceleași partide, PSD și PNL, au dat undă verde...