Informații importante: Care este diferența dintre certificat de vaccinare sau pașaport de vaccinare

După un an dificil, plin de restricții, apariția vaccinului împotriva coronavirusului ne-a dat speranțe că vom scăpa de această perioadă neagră. Totuși, având în vedere că serul nu este obligatoriu, sunt și persoane care nu vor să se vaccineze din diferite motive. Drept urmare, au apărut informații conform cărora țările ar putea introduce regula unui certificat sau pașaport de vaccinare împotriva coronavirusului, idee care a născut multe controverse. Anumite persoane spun că un astfel de document este o siguranță că vacanțele noastre vor fi sigure, altele spun că aceste acte pot duce la discriminări.

Cu toate acestea, UE se gândește la emiterea unor certificate de vaccinare. Miniștrii pentru afaceri europene ai celor 27 de state membre au început ieri discuțiile pe această temă. Subiectul va fi și joi pe agenda liderilor europeni, care se reunesc prin videoconferință. Executivul european lucrează la asigurarea colectării electronice a datelor legate de vaccinare într-un formular comun.

Consultantul în Turism, Cristi Pitulice, a vorbit despre diferența dintre certificatul de vaccinare și pașaportul de vaccinare.

„Pașaportul ar însemna uniformizarea tuturor cetățenilor cel puțin la nivel european, dacă nu mondial în ceea ce privește crearea unei baze de date unice la nivel global cu vaccinarea anti-Covid. Din perspectiva liderilor europeni și a ONU, s-ar încălca însă drepturile omului, acelea de a păstra informațiile personale, cele din domeniul sănătății, la tine acasă.

Însă, pe de altă parte, aceste adeverințe (certificate) se emit de fiecare stat în parte într-o formă organizată, specifică fiecărui stat în parte, și poate fi prezentată la destinație sau la îmbarcarea în avion de către orice cetățean, cel puțin la nivelul UE.

Este diferență foarte mare între ele. Noi avem acea adeverință prin care ne-am vaccinat pe care o prezentăm fără probleme. Înainte prezentam testul PCR negativ”, a spus consultantul în turism, la Digi24.

Grecia ar putea impune prezentarea unui certificat de vaccinare la intrarea în țară

Grecia a propus un certificat de vaccinare împotriva Covid-19 valabil la nivelul întregii Uniuni Europene, pentru a ușura călătoriile devastate de pandemie. Conform propunerii înaintate de premierul grec, certificatul ar putea fi utilizat la îmbarcarea în orice mijloc de transport.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a salutat inițiativa guvernului elen care permite persoanelor vaccinate să călătorească liber și a solicitat un certificat de vaccinare recunoscut reciproc în toate țările Uniunii Europene, a relatat Euractiv.

  „Este o cerință medicală să ai un certificat care să ateste că ai fost vaccinat”, a afirmat von der Leyen într-un interviu acordat presei portugheze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...