ING Bank finanțare de 10 mil. lei pentru Agrinvest Credit IFN

ING Bank România a acordat o facilitate de credit de 10 milioane de lei companiei Agrinvest Credit IFN pentru creşterea finanțării fermierilor mici şi mijlocii şi pentru acoperirea nevoilor de capital de lucru ale companiei în anul 2021.

„Produsele pe care le oferim sunt destinate mai ales fermierilor mici şi medii, structurile de credit fiind personalizate în funcţie de fiecare tip de client – persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale, societăţi comerciale sau societăţi agricole, şi sunt utilizate pentru susţinerea investiţiilor sau a ciclurilor de producţie. Pentru fermieri, avantajele principale sunt documentaţia de credit simplă şi fluxul de creditare rapid. Astfel, timpul de răspuns este de 24 de ore de la primirea documentaţiei complete, iar termenul garantat pentru accesarea banilor este de maxim 3 zile de la semnarea contractelor de credit„, a declarat Andra Pârvan, director general Agrinvest Credit IFN.

Agrinvest Credit IFN a acordat fermierilor români credite de peste 49 milioane de lei în 2020, în primul său an de activitate. Ţinta stabilită pentru anul 2021 vizează o majorare de minim 70% a creditelor acordate, în contextul în care fermierii se confruntă cu acces limitat la finanţările bancare clasice, precum şi o creştere semnificativă a numărului de clienţi finanţaţi.

Agrinvest Credit IFN face parte din grupul Agrinvest, jucător de top în sectorul agricol, cu capital 100% românesc şi volume anuale de 267 milioane de lei. Grupul are activităţi integrate de distribuţie inputuri pentru fermieri, comerţ cu cereale, dispunând pentru această activitate de capacităţi de depozitare de peste 250.000 de tone, precum şi producţie agricolă pe o suprafaţă de peste 6.500 ha. Instituţia financiară a fost înfiinţata în 2019, iar la începutul anului 2020, a primit aprobarea Băncii Naţionale a României pentru demararea activităţii de creditare a fermierilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Barna Tanczos si Laszlo Barabas

Firmele ungurești susținute de Barna Tanczos pregătesc prăduirea Apelor Române cu...

Ministrul UDMR al Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tanczos, a provocat ieri un scandal monstru la Administrația Națională Apele Române (ANAR) al cărui ecou...