ING Bank, profit brut de 1.463 mil. euro în primul trimestru

ING Bnk a obținut un rezultat înainte de impozitare 1.463 de milioane de euro în primul trimestru, și o rentabilitate a capitalurilor de 15,5%. Venitul net din dobânzi al băncii este în creștere comparativ cu T4 2020.

Veniturile din comisioane au crescut cu 9,1% față de anul anterior, în special datorită produselor de investiții.

Creditele și avansurile acordate clienților au crescut cu 17,8 miliarde de euro în T1 2021, pe măsură ce fondurile Băncii Europene au fost folosite pentru a sprijini economia; depozitele nete ale clienților au crescut cu 8,1 de miliarde de euro, reflectând impactul continuu al pandemiei Covid-19 și al măsurilor de restricție.

Baza de clienți primari (cu venit recurent și încă un produs utilizat) a fost stabilă la 13,8 milioane în T12021.

Veniturile din comisioane au fost stimulate de creșterea produselor de investiții, în special în Germania și Belgia. Franciza ING și-a demonstrat forța în primul trimestru, inclusiv prin succesul nostru de a converti finanțarea TLTRO din partea Băncii Centrale Europene în beneficiul clienților noștri, care continuă să se confrunte cu efectele pandemiei Covid-19, sprijinind astfel revenirea economică. În ceea ce privește costurile de risc, rămânem prudenți și luăm în considerare întârzierile preconizate în rambursarea creditelor. De asemenea, am anunțat că vom întrerupe activitățile bancare în segmentul de retail din Austria și Cehia pentru a ne concentra pe piețele în care putem obține o poziție și o rentabilitate mai bune”, spune Steven van Rijswijk, CEO ING Group.

Pe parcursul trimestrului, ING a atins un record de peste 50 de green deals, într-un număr crescut de sectoare, pe măsură ce clienții prioritizează din ce în ce mai mult tranziția către sustenabilitate. Banca a acordat un credit revolving de 10,1 miliarde de euro pentru AB InBev, cel mai mare împrumut sustenabil acordat vreodată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...