Ingredientul care te va ajuta să scapi de țânțari

Înțepătura țânțarilor poate crea probleme grave de sănătate, de aceea este bine să ne protejăm cu tot ce avem la îndemână. Pentru a scăpa de țânțari există fel și fel de trucuri,  unele mai complicate, altele ce nu necesită atât de mult efort.

Plasele de țânțari, spray-urile împotriva insectelor și aparatele cu lichid sau pastile anti-țânțari sunt doar câteva dintre cele mai cunoscute soluții. Există și leacuri mai vechi, trucuri simple pe care le puteți face acasă, chiar cu ingrediente din propria bucătărie.

Cum scapi de țânțari cu ingredientul din orice bucătărie

Pentru a realiza o capcană de țânțari acasă trebuie să tăiați o sticlă pe jumătate. Una dintre jumătăți trebuie să fie așezată cu capul în jos, iar ulterior cealaltă jumătate trebuie introdusă în partea inferioară a sticlei.

Apoi, amestecați o cană de apă cu o cană de zahăr și lăsați la fiert. Peste acestea se toarnă două căni de apă rece.

Apoi, amestecul trebuie să se răcească la 32 de grade Celsius. Se adaugă apoi o linguriță de drojdie uscată activă. Amestecul se toarnă în capcană, iar capcana se fixează cu bandă adezivă, scrie Playtech.ro.

Astfel, țânțarii vor fi atrași de zahăr, dar se vor îneca și vor muri. Amestecul trebuie însă înlocuit la câteva zile.

Lumânările te scapă de țânțari

Lumânările aprinse sunt o bună metodă pentru a alunga țânțarii. Spre exemplu, arderea lumânărilor de lavandă sau cu aromă de portocale vor ține țânțarii la mare distanță.

De asemenea, uleiurile esențiale sau uleiul de cocos țin aceste insecte la distanță. Spre exemplu, uleiul de cocos poate fi aplicat pe piele și va oferi protecție vreme de jumătate de zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...