INHGA: Debitul Dunării va ajunge la 2.300 mc/s, la finele săptămânii viitoare

Debitul fluviului Dunărea la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va ajunge la 2.300 metri cubi pe secundă (mc/s) pe parcursul săptămânii viitoare, dar rămâne sub media multianuală a lunii septembrie (3.800 mc/s), arată prognoza Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), valabilă până în data de 10 septembrie 2022.

„Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în creştere în primele două zile ale intervalului până la valoarea de 2.500 mc/s, staţionar în următoarele două zile, apoi în scădere până la valoarea de 2.300 mc/s, situându-se sub media multianuală a lunii septembrie (3.800 mc/s). În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în creştere, exceptând partea a doua a intervalului când vor fi în scădere pe sectorul Gruia – Olteniţa”, potrivit prognozei INHGA.

În perioada 4 – 10 septembrie, pe râurile din ţară, debitele medii zilnice vor fi în general în scădere, exceptând cursurile mijlocii şi inferioare ale râurilor mari, unde vor fi în creştere prin propagare în primele cinci zile ale intervalului de prognoză şi unele râuri mici din zonele montane pe care se vor produce uşoare creşteri de debite datorită precipitaţiilor, slab cantitativ, prognozate, pe toată perioada intervalului de prognoză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...