Inițiativă explozivă: Prima plângere împotriva guvernatorului statului New York (VIDEO)

Una dintre cele 11 femei care au fost citate în ancheta independentă ce îl acuză pe guvernatorul New York, Andrew Cuomo, de hărţuire sexuală, a depus o plângere împotriva lui. Este prima de la publicarea, marţi, a acestui raport exploziv, după cum informează media şi autorităţile americane.

O plângere a fost depusă ieri (joi – n.r.)„, a confirmat vineri pentru AFP o purtătoare de cuvânt a şerifului din comitatul Albany, capitala statului, fără a furniza mai multe detalii.

Potrivit mai multor media americane, plângerea a fost depusă de o femeie, desemnată cu apelativul „executive assistant #1” în raport, în fapt o asistentă a echipei sale care a acuzat mai multe gesturi inadecvate şi indecente de la sfârşitul lui 2019 din partea guvernatorului. Acesta a respins acuzaţiile. Această plângere deschide calea către o posibilă urmărire judiciară pentru guvernator, căruia mai mulţi aliaţi democraţi, până la președintele Biden, i-au solicitat să demisioneze, şi care face de asemenea obiectul unei proceduri în parlamentul statului New York care poate duce la destituirea sa.

A devenit o vedetă naţională

Guvernator al statului New York din 2011, reales în 2014 şi 2018, Andrew Cuomo, de 63 de ani, a devenit o vedetă naţională în momentul de vârf al pandemiei de coronavirus din primăvara lui 2020, datorită apariţiilor sale televizate cotidiene, percepute ca raţionale şi liniştitoare în plină criză.

Potrivit raportului difuzat marţi, asistenta care a depus plângere a deplâns „gesturi apropiate şi intime” din partea guvernatorului, pe care îl acuză şi că i-a „atins fesele” de mai multe ori, în timpul unor îmbrăţişări sau a unui selfie, şi de faptul că în noiembrie 2020 „i-a băgat mâna sub cămaşă şi i-a atins un sân”. „Nu am atins niciodată pe cineva într-un mod inadecvat şi nu am făcut avansuri sexuale inadecvate„, a dat asigurări Andrew Cuomo, într-o declaraţie filmată în biroul său.

Raportul a rezultat dintr-o anchetă efectuată de procurorul Letitia James. Chiar dacă această procedură nu a dus la o inculpare a lui Andrew Cuomo, mai mulţi procurori din statul New York au dat asigurări de atunci că au deschis anchete.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

La un pas de tragedie, tot în Dâmbovița. O cisternă cu...

O nouă tragedie era să aibă loc tot în județul Dâmbovița. O cisternă plină cu GPL a acroșat un parapet pe autostrada București-Pitești și...