Inițiativă: Străzile europene pe care există ambasade ale Belarus s-ar putea numi „Roman Protasevici”

Europarlamentarii USR PLUS au propus colegilor din toate statele membre UE ca toate străzile pe care se află ambasadele Republicii Belarus să fie redenumite, în mod simbolic, „Roman Protasevici”. Inițiativa preia ideea istoricului Andrei Oișteanu.

În urmă cu două zile, istoricul adresa public un apel către primarul general, Nicușor Dan, sau edilul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Susţin ideea ca Primăria (sectorului 1 sau cea generală) să schimbe numele străzii (din Sectorul 1) pe care se află Ambasada Republicii Belarus. În loc de Str. Tuberozelor să se numească Str. Roman Protasevich. Toată corespondenţa ambasadei ar veni în şi ar pleca din strada cu numele jurnalistului disident. De asemenea, diplomaţii ar avea numele lui Roman Protasevich imprimat pe cărţile lor de vizită”, a propus Oișteanu.

Inspirați de propunerea profesorului Andrei Oișteanu, propunere preluată deja de Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, europarlamentarii USR PLUS au avansat colegilor din toate statele membre UE ideea unei acțiuni europene coordonate prin care toate străzile pe care se află ambasadele Republicii Belarus să fie redenumite, în mod simbolic, „Strada Roman Protasevici”.

Un astfel de răspuns european coordonat și unit ar da un semnal puternic regimului de la Minsk că Uniunea Europeană și statele sale membre nu ignoră acest incident”, au transmis joi europarlamentarii USR PLUS.

În plus, mesajul simbolic ar constitui o formă de solidaritate cu jurnalistul răpit, cu prietena acestuia și cu poporul din Belarus, susțin reprezentanții grupării politice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...