Innova Capital a finalizat preluarea PayPoint Services și Payzone pentru mai mult de 50 mil. euro

Innova Capital a finalizat preluarea PayPoint Services SrL și Payzone SA de la PayPoint PLC. Tranzacția, în valoare de peste 50 milioane euro, a fost susținută de casa de avocatură RTPR, care a susținut inclusiv refinanțarea datoriei existente a beneficiarului. Băncile care au finanțat Innova Capital au fost Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și UniCredit Bank.

Vernon David & Asociaţii a asistat PayPoint Plc. şi pe avocaţii principali ai acesteia din Marea Britanie, Mills & Reeve LLP, cu privire la vânzarea filialelor sale comerciale din România (respectiv PayPoint Services şi PayZone.

PayPoint este o companie activă pe piaţa de operare de plăţi, iar cele două firme preluate de Innova Capital au avut anul trecut afaceri cumulate de 90 mililioane euro. PayPoint Services SRL a avut un business de 357 milioane lei, plus 33%, pe când Payzone SA a ajuns la 85 milioane lei, minus 28%.

În 2020, Innova a fost în negocieri să preia şi operaţiunile Wirecard în România, dar în final cumpărătorul a fost Grupul portughez SIBS.

PayPoint operează în România din anul 2007, încheind parteneriate cu retailerii pentru aproximativ 19.000 de locaţii prin care să permită clienţilor achitarea facturilor prin plăţi în numerar, transferuri de numerar, plăţi de taxe de drum şi reîncărcare electronică pentru servicii de telefonie mobilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...