Inovație Lenovo: ThinkPad X1 Fold, primul laptop pliabil din lume

Lenovo lansează cel mai nou laptop din portofoliul X1, ThinkPad X1 Nano. Este cel mai ușor dispozitiv ThinkPad dezvoltat până acum, cântărește doar 907 grame și deschide noi orizonturi în ceea ce privește performanța și funcționalitatea unui laptop într-un design incredibil de ușor.

Primul ThinkPad Lenovo bazat pe platforma Intel Evo și alimentat de procesoare Intel Core de generație a 11-a, X1 Nano oferă viteză și inteligență superioare, având în același timp o durată lungă de viață a bateriei. Imaginile sunt afișate pe un ecran 2K de 13 inci, cu margini înguste, cu un raport de aspect de 16:10. Patru difuzoare și patru microfoane îmbunătățesc funcționalitățile audio-vizuale ale dispozitivului, iar pentru o experiență de utilizare cu adevărat captivantă, X1 Nano este compatibil cu tehnologiile Dolby Vision și Dolby Atmos. Noul laptop dispune de conexiune WiFi 6, și o funcție opțională 5G cu lățime de bandă mai mare.

Lenovo anunță și disponibilitatea pentru comandă a primului PC pliabil din lume, ThinkPad X1 Fold. Un succes inovator al inginerilor Lenovo, X1 Fold este un gadget portabil și versatil care setează noi standarde de experiență a PC-urilor, prin procesoarelor Intel Core cu tehnologie Intel Hybrid bazate pe programul de inovație Intel Athena Project. ThinkPad X1 Fold aduce funcționalitățile de pe smartphone-uri, tablete și laptopuri într-un singur PC pliabil. Cu funcția opțională 5G, viteza conexiunii este mai sigură și optimizată, iar utilizatorul este protejat datorită funcțiilor de siguranță ThinkShield.

Cel mai ușor ThinkPad de până acum

Cântărind mai puțin de un kilogram, ThinkPad X1 Nano este cel mai ușor dispozitiv ThinkPad și integrează performanță superioară, ecran ce afișează culori vii, sunet captivant și funcții crescute de securitate într-un design ultra-ușor.

  • Dotat cu procesoare Intel Core i7 de până la generația a 11-a cu placă grafică Intel Iris X, laptopul X1 Nano este echipat cu cele mai bune procesoare din lume pentru laptopuri subțiri, oferindu-le utilizatorilor posibilitatea de a crea conținut de până la 2,7 ori mai repede, de a beneficia de productivitate cu peste 20% mai rapidă și de jocuri la viteze de două ori mai mari, alături de opțiunea de streaming.
  • Portul Thunderbolt 4 oferă o conexiune rapidă, printr-un singur cablu, la sursa de alimentare, la monitor, dispozitivul de stocare și multe alte dispozitive externe.
  • X1 Nano este primul ThinkPad care oferă o suită actualizată de funcții AI și funcții biometrice de securitate ThinkShield. Printre acestea se numără o nouă funcție de recunoaștere vocală și funcție de detectare a prezenței umane, care permit conectarea fără atingere și blocarea dispozitivului atunci când utilizatorul se îndepărtează de laptop. O altă caracteristică importantă este cititorul de amprentă digitală Match on Chip.
  • X1 Nano poate fi preinstalat cu sistemul de operare Windows 10 Pro sau Ubuntu Linux și dispune de 5G opțional.
  • Un ecran Dolby Vision 2K de 13 inci cu un raport de aspect de 16:10 oferă o experiență de vizionare superioară, iar spațiul de culoare 100% sRGB asigură claritatea și precizia culorilor. Sunt disponibile și opțiuni de ecran tactil.
  • Sistemul audio include patru difuzoare Dolby Atmos pentru un sunet captivant și patru microfoane ce captează sunetul la 360° pentru apeluri audio-video clare.

Ultra-ușor și performant, cu ecran luminos, sunet captivant și tehnologii de conexiune rezistente în timp, laptopul ThinkPad X1 Nano este un laptop ideal pentru un mediu de lucru hibrid, iar X1 Fold este o capodoperă inginerească ce introduce o nouă experiență a PC-ului și va redefini modul în care utilizatorii folosesc dispozitivele.

O schimbare majoră a PC-ului

După cinci ani de dezvoltare, ThinkPad X1 Fold este primul PC pliabil din lume. Acesta va depăși limitele PC-urilor obișnuite și va redefini felul în care utilizatorii interacționează cu tehnologia. ThinkPad X1 Fold se adaptează la noile modele de lucru permițându-le utilizatorilor să dea frâu liber creativității, colaborării și divertismentului.

ThinkPad X1 Fold este acum disponibil pentru comandă, la fel sunt și accesoriile opționale, precum tastatura Bluetooth Mini Fold, care poate fi introdusă și încărcată fără fir în interiorul sistemului; Lenovo Mod Pen, cu care utilizatorii pot lua notițe, adnota sau semna documente și suportul Lenovo Easel Stand pentru așezarea ușoară a laptopului pe birou.

„Ne bucurăm să lansăm nu doar unul, ci două dispozitive incredibile, care vor remodela experiența utilizatorilor, să le oferim acestora sunet și imagini revoluționare, conexiuni 5G și dispozitive ultra-ușoare și ultra-portabile pentru noul mediu de lucru hibrid”, a declarat Christian Teismann, Președinte Commercial PC și Smart Devices Business.

„Continuăm să dezvoltăm în baza parteneriatului cu Lenovo pentru a stimula inovația și a oferi noi experiențe PC”, a declarat Gregory Bryant, Vicepreședinte Executiv Intel și Director General al Client Computing Group. „ThinkPad X1 Nano și ThinkPad X1 Fold, realizate datorită programul de inovație Project Athena, sunt dovada angajamentul nostru pentru inovația PC-urilor.”

Controlul și configurarea PC-ului

Toate produsele marca Think sunt preinstalate cu o versiune Lenovo Vantage dedicată companiilor, care în această toamnă primește un upgrade. Commercial Vantage 1.2 este o aplicație care simplifică actualizările setărilor hardware pentru utilizatorii finali și oferă controale speciale pentru administratorii IT responsabili de gestionarea unui portofoliu de dispozitive.

Commercial Vantage le permite utilizatorilor să își gestioneze și ajusteze setările de performanță a bateriei, microfonului, ecranului și a camerei video pentru o experiență audio-vizuală optimă. De asemenea, funcția oferă siguranță suplimentară prin detectarea rețelelor WiFi mai puțin sigure datorită actualizărilor automate de BIOS și firmware. Pentru utilizatorii finali, actualizările de sistem se pot face rapid, fără asistență IT specializată. Cu toate acestea, administrarea IT specializată rămâne un factor important. Cu Commercial Vantage, administratorii IT pot menține controlul fiecărui dispozitiv Lenovo din portofoliu, hotărând când și ce actualizări sunt verificate și instalate de softul Lenovo Vantage. În această versiune au fost adăugate controale de administrare pentru a permite actualizarea sistemului, chiar dacă personalul IT nu are acces la dispozitivul fizic.

Preț și disponibilitate

ThinkPad X1 Fold cu Windows 10 este disponibil pentru comandă cu prețuri începând de la 2.500 dolari și va fi expediat în câteva săptămâni.

ThinkPad X1 Nano urmează să fie disponibil în al patrulea trimestru din 2020. Prețurile vor începe de la 1.400 de dolari.

Commercial Vantage versiunea 1.2 va fi disponibilă la nivel global începând cu 13 octombrie și va fi inclusă pe toate produsele noi din gama Think, fără costuri suplimentare. Începând cu 13 octombrie, utilizatorii Think pot descărca cea mai recentă versiune din magazinul Microsoft și de pe site-ul Lenovo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Aeroportul Otopeni – Haos, bătaie de joc, indiferență și multă așteptare

Încă o „performanță” marca Mîndrescu: de mai bine de o jumătate de an, plecarea, dar mai ales sosirea, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, fost...