INS: Afacerile din serviciile de piaţă prestate întreprinderilor au crescut cu peste 25%, la cinci luni

Activităţile de servicii informatice şi tehnologia informaţiei au contribuit cel mai mult la creşterea cu peste 25% a cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, în primele cinci luni din 2022, faţă de intervalul similar din anul precedent, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS).

Astfel, la cinci luni, au mai fost consemnate rezultate pozitive în: alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+24,2%), activităţile de transporturi (+24%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+18,2%) şi activităţile de comunicaţii (+9,6%).

În acelaşi timp, afacerile din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, au crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 24%, de la an la an.

De asemenea, în mai vs aprilie 2022, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, ca serie brută, s-a majorat cu 5,7%, ca urmare a activităţilor de transporturi (+9,8%), activităţilor de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+5,9%), activităţilor de comunicaţii (+4,2%) şi din alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+3,6%). În schimb, activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe au scăzut cu 13,3%.

În aceeaşi perioadă, afacerile din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a crescut cu 4,2%, ca serie ajustată.

Datele INS arată că, în luna mai a acestui an, comparativ cu aceeaşi lună din 2021, s-a înregistrat o majorare de 31,4% a cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, ca serie brută, precum şi un salt de 27,6%, ca serie ajustată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...