Înșelătorie cu imobiliare testată pe români creduli

Un cetățean italian a fost reținut și plasat sub control judiciar pentru că ar fi înșelat mai mulți cumpărători de imobile din România. Prejudiciul rezultat este de 1.138.770 de euro.

Poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurori de la DIICOT – Craiova au depistat cinci persoane bănuite că ar fi înşelat cu peste 1.000.000 de euro mai mulţi cumpărători.

„Persoanele în cauză ar fi indus în eroare şi prejudiciat 24 de persoane la momentul încheierii şi derulării unor antecontracte, acte adiţionale şi contracte de vânzare-cumpărare a unor imobile nou construite, care ar fi fost promise spre vânzare sau înstrăinate către mai mulţi promitenţi-cumpărători sau cumpărători”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Doar un singură persoană implicată în acest act de înșelătorie a fost reținută, respectiv cetățenaul în vârstă de 68 de ani ce-și are domiciliul în Craiova. În urmă cu două zile cinci persoane au fost conduse la audieri pentru infracțiunea de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

Bărbatul a fost prezentat, joi, Tribunalului Dolj, care a dispus faţă de acesta măsura controlului judiciar pentru 60 de zile

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...