Înșelătorie revoltătoare: o îngrijitoare româncă a escrocat bătrânul pe care-l asista. Suma este fabuloasă!

Publicat: 17 mai 2024, 16:47, de Radu Caranfil, în ACTUALITATE , ? cititori
Înșelătorie revoltătoare: o îngrijitoare româncă a escrocat bătrânul pe care-l asista. Suma este fabuloasă!

O femeie româncă în vârstă de 47 de ani se află acum în centrul unui scandal judiciar de proporții în Italia, fiind acuzată că l-a înșelat pe un bătrân în vârstă de 85 de ani, de care avea grijă, cu suma fabuloasă de peste 2 milioane de euro, plus diverse bunuri de valoare, inclusiv o cabană în România. Scandalul a izbucnit după ce rudele bătrânului au observat că averea acestuia a fost redusă la jumătate, în mod inexplicabil, într-un interval de timp întins între 2013 și 2020.

Femeia, care își desfășura activitatea de îngrijitoare, a creat o poveste incredibilă în jurul costurilor, încercând să justifice retragerile masive din contul bătrânului. Printre acestea, se numără și un incident ridicol în care îl convingea pe bătrân că o simplă porție de creveți costă fabuloasa sumă de 17.000 de euro. Astfel de manevre i-au permis să încaseze sume exorbitante, sub pretextul nejustificat al unor cheltuieli aparent extravagante.

Bătrânul, afectat de deficiențe cognitive severe, a căzut pradă acestor înșelăciuni, fiind manipulat și inducându-i-se ideea că plătește sume astronomice pentru lucruri banale. Mai mult decât atât, subiectul a făcut și diverse donații financiare către persoane necunoscute, sumele totalizând peste 180.000 de euro.

În ciuda acestor acuzații grave, femeia neagă vehement orice vină și susține că toți banii și bunurile i-au fost oferite în mod voluntar de către bătrân, pe care îl descrie ca fiind apropiat de ea. Totuși, absența bătrânului, care a decedat în 2021, a lăsat multe întrebări fără răspuns, iar circumstanțele exacte ale acestei relații sunt încă subiect de dezbatere în cadrul procesului.

Incidentul, care a stârnit revolta familiei bătrânului și a atras atenția opiniei publice, ridică semne de întrebare cu privire la vulnerabilitatea persoanelor în vârstă și la necesitatea unei mai mari protecții legale împotriva unor astfel de abuzuri. Aceasta servește ca un avertisment dureros cu privire la pericolele la care sunt expuși cei vulnerabili în fața unor persoane fără scrupule, care profită de slăbiciunile altora în scopuri personale.