INSP: 3.765 cazuri cu variante ale Covid-19 îngrijorătoare, peste 2.000 fiind cu varianta Delta

Institutul Naţional de Sănătate Publică anunţă că s-au înregistrat 3.765 cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC), dintre care peste 2.000 cu varianta Delta. De asemenea, s-au înregistrat 75 de decese, dintre care 45 la persoane infectate cu tulpina Delta. ”Evoluţia proporţiei cazurilor confirmate cu varianta Delta din numărul total de cazuri are un trend crescător, de la 1,5% în mai, la 53,4% în septembrie”, transmis specialiştii.

INSP a transmis că, până în 26 septembrie, au fost confirmate 3.765 cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare, dintre care 2.009 cu varianta Delta.  

”Până la data de 26 septembrie 2021 rata de confirmare cu VOC a fost de 86%. Evoluţia săptămânală a proporţiei cazurilor confirmate cu varianta Delta din numărul total de cazuri confirmate cu VOC are un trend crescător, de la o valoare de 1,5% în S 21 (finalul lunii mai – n.r), la 53,4% în S 38 (20 – 26 septembrie – n.r.)”, au transmis specialiştii.  

De asemenea, s-au înregistrat 75 de decese, 45 la persoane infectate cu varianta Delta.  

”Având în vedere faptul că în S 35 a fost declarată transmitere comunitară susţinută la nivel naţional a variantei Delta, decesele cauzate de COVID-19 înregistrate începând cu S 36 se consideră a fi cauzate de această variantă, cu excepţia situaţiilor în care se detectează alte VOC (Beta, Gamma sau altele, emergente)”, au mai precizat specialiştii.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...