Anunțul Inspectoratului Școlar București: Cum se deschid școlile în Capitală

Unitățile de învățământ din București ar trebui să se deschidă conform scenariului 2, cu preșcolarii și elevii din clasele primare și din clasele terminale la școală, iar ceilalți în sistem mixt, o parte la școală, o parte acasă, online, a anunțat purtătorul e cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

„Conform calendarului cuprins în ordinul comun al Ministerului Educației și Ministerul Sănătății, Direcția de Sănătate Publică a emis situația în care se află localitatea București, adică scenariul doi. Conform acestui scenariu, școlile ar trebui să învețe la nivel preșcolar, primar și clasele din anii terminali pe învățământ direct, față în față, iar restul claselor prin rotație”, a declarat Roxana Cercel, purtător de cuvânt al ISMB, potrivit Agerpres.

Conform Direcției de sănătate Publică, rata de incidență a îmbolnăvirilor în București a fost de 1,12.

În unele școli scenariul 1 (verde) este exclus, fiindcă există clase din care fac parte foarte mulți elevi.

“Noi ne-am propus scenariul 2. Scenariul 1 era exclus pentru că avem și foarte mulți copii în toate clasele, pornind de la 32 până la 38 de elevi. Apoi avem și personal didactic în vârstă și cu anumite boli, deci trebuie să potejăm pe toată lumea.

(…) Suntem pregătiți și pentru scenariul trei dacă se întâmplă ceva. Suntem o școală atipică pentru că pentru cei mici și gimnazial noi nu avem circumscripție, dezvoltăm și învățământul în limba maternă italiană, vin foarte mulți copii din Italia, vin și de la 150 de km din jurul Bucureștiului și din celelalte sectoare, deci rata de răspândire a unui virus poate fi mult mai mare, decât la alte școli”, a declarat Maria Dan, directorul Liceului Teoretic “Dante Alighieri”, din sectorul 3 al Capitalei.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole