Inspectorii ANAF vor sta cu ochii pe tranzacțiile de Black Friday

Tranzacțiile online din cadrul Black Friday, vor fi monitorizate de inspectorii antifraudă din cadrul ANAF pentru identificarea obligațiilor fiscale ce decurg din achizițiile realizate de consumatori.

Direcția Generală Antifraudă Fiscală reamintește, prin comunicatul de presă, firmelor de curierat că au obligația legală de verificare a identității reale a vânzătorilor cu care încheie contracte pentru livrarea produselor comercializate.

De la începutul operațiunii „Mercur”, inspectorii ANAF au verificat clienți ai firmelor de curierat rapid cu cel mai mare volum de livrări cu plata „ramburs”, fără plata obligațiilor fiscale aferente, atât persoane fizice care au vândut online en-detail produse achiziționate angro, cât şi persoane juridice care au achiziționat intracomunitar sau au importat bunuri, pentru care s-au emis bonuri fiscale sau facturi cu valori subevaluate către cumpărători a căror identitate este dificil de verificat, apoi le-au comercializat prin intermediul platformelor on line cu livrare direct către cumpărători.

Astfel, în perioada 1 septembrie – 06 noiembrie, inspectorii ANAF-Antifraudă au finalizat verificările la 233 contribuabili care au efectuat comerţ electronic, fiind identificate abateri pentru sancționarea cărora au dispus amenzi şi confiscări în valoare totală de 608.157 lei. De asemenea, au fost calculate impozite și taxe datorate în valoare totală de 15,7 milioane lei, iar pentru asigurarea recuperării creanțelor au fost instituite măsuri asigurătorii în valoare totală de 7,63 milioane lei.

Mai multe articole...

Cele mai noi articole

Laura Kövesi: „Nu există țară curată în Europa”. România, pe locul...

Procurorul-șef al Parchetului European, Laura Codruța Kövesi, spune că în Europa „nu există nicio țară curată”, iar, până la urmă, țările din Estul Europei...

Tatuajele și efectele lor puternice asupra sistemului imunitar

Tatuajele, ca de altfel orice intervenție cu un instrument străin de organism, dau un semnal putenic la nivelul sistemului imunitar. De fapt, ce se întâmplă...