Inspectorii ANSVSA au luat la control porcii de la Călugăreni. Amenzi de 10.740 lei

Inspectorii sanitari-veterinari au efectuat, în perioada18 – 19 decembrie 2021, un control în trafic (DN 5 Bucureşti- Giurgiu) în comuna Călugăreni (județul Giurgiu), dar și la tradiționalul târg de produse din localitate, de unde mulți bucureșteni se aprovizionează cu produse din carne de Sărbători.

În urma verificărilor care au vizat comerţul ilegal de animale şi de produse din carne au fost aplicate nouă amenzi contravenţionale, în valoare totală de 10.740 de lei, anunță Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).
 
„În contextul apropierii Sărbătorilor de iarnă şi al evoluţiei pestei porcine africane (PPA) pe teritoriul României, inspectori din cadrul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) şi Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Giurgiu au efectuat în zilele de 18 şi 19 decembrie 2021 o amplă acţiune de control în trafic (DN 5 Bucureşti- Giurgiu), în comuna Călugăreni şi la târgul de produse care se organizează săptămânal în această localitate. Demersul serviciilor veterinare, care a avut drept scop prevenirea şi combaterea circulaţiei şi a comerţului ilegal de animale şi produse din carne, a beneficiat de sprijinul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu şi Inspectoratului de Jandarmi Giurgiu”, se arată într-un comunicat al Autorităţii.

Astfel, printre neregulile găsite au fost: trei suine neidentificate, într-o exploataţie nonprofesională, pentru care a fost aplicată o sancţiune în valoare de 1.200 de lei, două mijloace de transport, fiecare cu câte o suină sacrificată, fără documente sanitare veterinare, fiind aplicate două sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 1.440 de lei.

De asemenea, au mai fost găsite 15 suine neidentificate într-o exploataţie nonprofesională, fiind aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 1.200 de lei, 10 suine neidentificate într-o exploataţie nonprofesională (amendă de 1.200 de lei), alte 7 suine neidentificate într-o exploataţie nonprofesională (amendă 1.200 de lei).

Inspectorii au mai aplicat două sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 3.000 de lei, pentru transportul unei suine sacrificate, neidentificate şi fără documente sanitare veterinare, aplicate proprietarului porcului şi intermediarului care a facilitat vânzarea. „A fost sancţionat cu suma de 1.500 de lei şi proprietarul exploataţiei de provenienţă, pentru deţinerea de animale neidentificate”, precizează ANSVSA.

Astfel de acţiuni de control vor continua la nivel naţional de-a lungul întregii perioade a Sărbătorilor de iarnă, susţin reprezentaţii Autorităţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

Tânăr de 33 de ani, dispărut subit de patru zile din...

Familia tânărului a apelat la Poliție, dar până acum pe site-ul IGPR numele acestuia nu figurează la persoane dispărute. Cotidianul Puterea a fost contactat astãzi...