Inspectorul general al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti a fost demis din cauza unei declarații

Publicat: 04 iun. 2021, 15:42, de Cezar Amariei, în ACTUALITATE , ? cititori
Inspectorul general al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti a fost demis din cauza unei declarații

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, l-a demis vineri pe inspectorul general al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Ionel Puşcaş (foto dreapta).

Cîmpeanu susține că principalul motiv a fost generat de declarația inspectorului general în cazul incidentului de joi, când un elev a sărit pe geamul școlii, de la etajul întâi, din cauză că era agresat de colegi.

O joacă obişnuită… Ce sa va zic…a avut o stare de nervi. Nu neapărat s-a certat cu un elev, a evocat că a băut o … Cola. Pur şi simplu, a fugit şi a sărit pe geam„, este declarația pe care Ionel Puşcaş a făcut-o și în urma căreia a fost demis de la șefia ISMB.

Pușcaș este consilier local și secretar general al PNL Sector 6 și fusese numit la șefia ISMB în decembrie 2019.

Ministerul Educației nu poate tolera astfel de abordări superficiale in situații care necesită mai mult decât oricând empatie, înțelegere și responsabilitate”, a explicat ministrul Cîmpeanu, pentru Digi24.

Incidentul a avut loc joi seara, la Școala „George Bacovia” din Bucureşti.

În urma căzăturii, băiatul s-a ales cu două coaste rupte, dar se află în afara oricărui pericol. Inițial, a fost transportat la Spitalul Marie Curie din Capitală, dar a fost mutat la Spitalul de Psihiatrie Alexandru Obregia pentru a fi consiliat.