Inspectorul general al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti a fost demis din cauza unei declarații

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, l-a demis vineri pe inspectorul general al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Ionel Puşcaş (foto dreapta).

Cîmpeanu susține că principalul motiv a fost generat de declarația inspectorului general în cazul incidentului de joi, când un elev a sărit pe geamul școlii, de la etajul întâi, din cauză că era agresat de colegi.

O joacă obişnuită… Ce sa va zic…a avut o stare de nervi. Nu neapărat s-a certat cu un elev, a evocat că a băut o … Cola. Pur şi simplu, a fugit şi a sărit pe geam„, este declarația pe care Ionel Puşcaş a făcut-o și în urma căreia a fost demis de la șefia ISMB.

Pușcaș este consilier local și secretar general al PNL Sector 6 și fusese numit la șefia ISMB în decembrie 2019.

Ministerul Educației nu poate tolera astfel de abordări superficiale in situații care necesită mai mult decât oricând empatie, înțelegere și responsabilitate”, a explicat ministrul Cîmpeanu, pentru Digi24.

Incidentul a avut loc joi seara, la Școala „George Bacovia” din Bucureşti.

În urma căzăturii, băiatul s-a ales cu două coaste rupte, dar se află în afara oricărui pericol. Inițial, a fost transportat la Spitalul Marie Curie din Capitală, dar a fost mutat la Spitalul de Psihiatrie Alexandru Obregia pentru a fi consiliat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Mersul trenurilor. CFR anunţă o avarie în zona Regionalei Iaşi /...

CFR anunţă o avarie în zona Regionalei Iaşi, trenurile IR 1833 (Iaşi - Cluj) si IR 1832 (Cluj - Galaţi) urmând a tranzita zona...
recunoaștere facială

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi Rekognition

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi software-ul său de recunoaştere facială Rekognition, o tehnologie controversată din cauza riscurilor de discriminare, relatează AFP. Gigantul...