Institutul Clinic Fundeni: Fetița confirmată cu hepatită de cauză necunoscută are indicație de transplant hepatic

Fetița în vârstă de cinci ani, confirmată cu hepatită de cauză necunoscută, are indicație de transplant hepatic, motiv pentru care a fost transferată la Institutul Clinic Fundeni de la Spitalul Grigore Alexandrescu, unde a fost internată trei săptămâni.

În prezent, fetița este evaluată în secția de terapie intensivă, coordonată de prof. dr. Dan Tomescu. În paralel, este evaluată și mama fetiței care ar putea fi donatoare. Printre altele, se așteaptă rezultatele analizelor pentru a se stabili dacă mama și, inclusiv, fetița ar putea avea boala Wilson sau o altă cauză a insuficienței hepatice.

În următoarele ore, în funcție de rezultatul analizelor, medicii vor decide care este soluția salvatoare.

Dr. Vlad Brașoveanu, profesor dr. șeful Secției de Chirurgie Hepatica și Transplant la Institutul Clinic Fundeni, a precizat pentru Antena3 că „fetița a primit indicație de transplant”.

”Se așteptă analizele în cazul mamei și fetitei, pentru a se vedea dacă are Wilson sau altă cauză a insuficienței hepatice. Dacă mama are Wilson lucrurile se complică, ar fi nevoie de donator pediatric sau unul cadaveric tânăr, până în 40 de ani, pentru a folosi lobul stâng pentru aceasta fetiță. În următoarele 24 – 48 de ore se va lua o decizie în privința transplantului”, a mai precizat dr. Brașoveanu.

Dacă indicația de transplant hepatic este susținută de rezultatele analizelor, această intervenție chirurgicală va fi realizată de o echipă de medici din Centrul de transplant hepatic  Fundeni și o echipă de medici pediatri din Spitalul ”Grigore Alexandrescu”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...