Institutul Pasteur: ”Deltacron”, o nouă variantă de Covid, confirmată oficial în Franța, SUA și Danemarca

Publicat: 12 mart. 2022, 22:00, de Puterea.ro, în COVID 19 , ? cititori
Institutul Pasteur: ”Deltacron”, o nouă variantă de Covid, confirmată oficial în Franța, SUA și Danemarca
covid-19

Virusologii de la Institutul Pasteur din Paris au secvențiat genomul unei variante ”Deltacron”, după ce au fost confirmate cazuri în mai multe regiuni din Franța, transmite sky news. ”Deltacron” a fost identificat oficial ca variantă a Covid-19 în Franța și SUA.

Despre o combinație între Omicron și Delta s-a vorbit încă de la începutul acestui an, în urma unor investigații efectuate de un laborator din Cipru.

Iată, acum, Institutul Pasteur anunță oficial secvențierea genomului variantei ”Deltacron”, care este circulantă în unele zone din Franța se pare de la începutul lunii ianuarie.

La 9 martie a.c., Organizația Mondială a Sănătății anunța că varianta a fost depistată în Danemarca și Olanda.

În SUA, sunt confirmate două cazuri, împreună cu o serie de alte infecții suspecte. În luna februarie, Agenția pentru Securitate a Sănătății din Mara Britanie (UKHSA) s-a referit la un caz de Delta x Omicron detectat la o persoană infectată cu ambele variante.

Așteptată, dar fără motiv de îngrijorare

Specialiștii au făcut o descriere a ”Deltacron”: coloana vertebrală este derivată din Delta și vârful ei, respectiv partea care se atașează de celulele umane, este de la Omicron. Combinația apare atunci când cineva este infectat cu ambele variante în același timp și celulele lor se replică simultan.

Responabilul OMS Maria van Kerkhove a subliniat că această mutație era așteptată, datorită capacității foarte mari de răspândire a Omicron și Delta.

Rapoartele oficiale sugerează că este doar o chestiune de timp până să fie confirmate mai multe cazuri.

Despre varianta Delta știm că provoacă forme severe de boală, în timp ce Omicron s-a remarcat prin faptul că este foarte contagioasă. Tocmai aceste particularități îngrijorează. Totuși, oamenii de știință ne dau motive să fim calmi: există o imunitate substanțială împotriva ambelor variante.

Dr. William Lee, director științific la Helix, un laborator din California care secvențiază mostre de COVID-19 pentru Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, spunea pentru USA Today, că „probabil că nu se va ridica la o variantă de nivel de îngrijorare”.