Insula pisicilor din Japonia

Pe insula Tashiro din Oceanul Pacific – zisă și Manga – insulă care aparține de Japonia și se întinde pe o suprafață de doar 3,14 km², trăiesc foarte multe pisici.

Ele au fost aduse, înainte de anul 2000, pe insulă, pentru că locuitorii de aici, în jur de o sută de suflete, se confruntau cu o problemă serioasă: o adevărată invazie de șoareci și de șobolani. Iar pisicile au fost practic soluția de a scăpa de rozătoare.

Probabil că ele au acționat și la capitolul acesta, dar, sigur au fost mult mai atrase de portul insulei, unde pescarii se întorceau din larg cu pește pentru consumul din familiile lor.

Pisicile s-au înmulțit și au devenit foarte iubite pe insulă. Atât de mult că se spune că ele, prin faptul că au nouă vieți, aduc pescarii în bună regulă, înapoi, din larg. Ba, ca ele să nu aibă probleme, pe insulă, câinii, de orice fel, sunt interziși.

Tot pentru că sunt iubite, pisicilor li s-a ridicat un întreg complex de clădiri, de către celebrul grafician Shotaro Ishinomori. Acesta a intrat în Cartea Recordurilor Guinness ca autor al celui mai mare număr de benzi desenate.

Clădirile realizate din dragoste pentru pisici ca un centru turistic și camping, atrag, din aprilie până în noiembrie, mulți turiști iubitori nu numai de ocean și de liniște, dar și – sau, mai ales asta – de feline.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...