Întâlnire a preşedintelui Senatului cu ministrul polonez de Finanţe: Deficitul bugetar şi inflaţia, printre temele abordate

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, s-a întâlnit, miercuri, în vizita oficială efectuată la Varşovia, cu ministrul polonez de Finanţe, Magdalena Rzeczkowska, printre temele abordate aflându-se relaţia dintre inflaţie şi deficitul bugetar şi măsurile necesare pentru a trece peste această perioadă, când economiile statelor UE „sunt greu încercate”.

„În cadrul vizitei oficiale, preşedintele Senatului României a subliniat importanţa consolidării rolului diplomaţiei parlamentare, respectiv a schimburilor la nivelul comisiilor sectoriale, în vederea consolidării Parteneriatului Strategic dintre România şi Republica Polonă. În context, a adresat Mareşalului Senatului Poloniei invitaţia de a efectua o vizită oficială în România, la o dată ce va fi convenită de părţi, invitaţie acceptată de oficialul polon”, se arată într-un comunicat al Senatului transmis AGERPRES.

Florin Cîţu şi-a exprimat aprecierea pentru „coordonarea eficientă şi durabilă în domeniul securităţii şi al apărării dintre România şi Republica Polonă, ca state aliate care împărtăşesc o viziune comună asupra riscurilor de securitate din regiunea euroatlantică, inclusiv în formatele de cooperare regională (I3M, B9), cu atât mai relevantă în actuala paradigmă securitară, definită proeminent de ameninţarea pe care o reprezintă agresiunea militară a Rusiei în Ucraina”.

Potrivit comunicatului citat, au fost abordate teme actuale privind impactul profund al acesteia asupra economiilor naţionale şi perspectivelor de creştere, măsurile de asigurare a rezilienţei populaţiei şi contracararea eficientă a consecinţelor negative ale agresiunii ruse.

Preşedintele Senatului României a pledat pentru „sancţiuni UE consolidate şi dure vizând Rusia, menite să oprească finanţarea războiului Rusiei în Ucraina şi acţiunile de violare flagrantă a normelor şi principiilor dreptului internaţional, dreptului umanitar şi dreptului internaţional al drepturilor omului”.

„Întrevederile au revelat convergenţa evaluărilor şi poziţiilor celor două state referitoare la evoluţiile din Ucraina, fiind discutate, totodată, modalităţi concrete de consolidare a relaţiei bilaterale în direcţia reducerii consecinţelor economice ale războiului, menţinerii sprijinului pentru Ucraina şi pentru milioanele de ucraineni care fug din calea războiului, România şi Polonia fiind statele din prima linie care şi-au deschis graniţele şi au luat măsuri pentru primirea fluxurilor de refugiaţi”, se mai arată în comunicat.

Miercuri, Florin Cîţu, a efectuat o vizită oficială în Republica Polonă, la invitaţia Mareşalului Senatului Poloniei, Tomasz Grodzki. Vizita a prilejuit o serie de întâlniri şi schimburi de vederi pe teme vizând agenda de cooperare bilaterală, regională şi internaţională, într-o perioadă marcată de schimbări geopolitice profunde, generate de agresiunea militară continuă a Rusiei în Ucraina.

Pe lângă consultările cu Mareşalul Senatului, Tomasz Grodzki, preşedintele Senatului României s-a întâlnit cu Mareşalul Seimului (camera inferioară a Parlamentului polonez), Elzbieta Witek, cu preşedintele Grupului parlamentar de prietenie România-Polonia, Barbara Bartus, cu vicepremierul, ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, Henryk Kowalczyk, cu ministrul Finanţelor, Magdalena Rzeczkowska, şi cu Pawel Szalamacha, membru în Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a Poloniei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...