Întâlnire ANPC- retaileri. A fost rândul lanțurilor de magazine cu acționariat german

Reprezentanții unor mari rețele de magazine cu acționariat german, în principal, au avut, marți, o întâlnire cu conducerea ANPC la sediul instituției, tema principală a discuțiilor fiind calitatea produselor. Întâlnirea are loc în contextul controalelor făcute de comisari în ultima perioadă, în urma cărora au fost constatate nereguli majore.

Anterior, pe la sediul instituției au mai trecut și lanțurile Carrefour și Auchan, reprezentate la nivelul cel mai înalt (CEO), dar și Asociația Marilor Retaileri din România (AMRCR). După ce în presă s-a vehiculat ideea că ambasada Franței a făcut presiuni asupra ANPC, reprezentanții instituției au respins aceste informații, precizând că nu au existat presiuni “nici din punct de vedere politic și nici din partea unor ambasade străini” asupra reprezentaților autorității în urma controalelor.

Seria de întâlniri

Președintele Autorității, Mihai Culeafă, a decis să aibă o serie de întâlniri cu reprezentanții de top ai retailerilor, informează ANPC.

Astfel, marți, au venit la sediul ANPC reprezentanții marilor retaileri cu acționariat german, în principal – Kaufland, Lidl, Penny, Selgros și Metro. Temele de discuție au vizat calitatea produselor, în principal, fiind dezbătute, de asemenea, și subiecte legate de promoții și modul în care sunt ele derulate, curățenia în magazine, precum și raportul comercial dintre marile lanțuri de desfacere cu amănuntul și consumator.

Mihai Culeafă a declarat că ar vrea să vadă cât mai multe produse românești autentice și de calitate pe mesele românilor și, implicit, pe rafturile marilor magazine. În același timp, el le-a cerut marilor retaileri prezenți la discuție să găsească, în cel mai scurt timp, soluții concrete de remediere a situațiilor constatate la verificările din ultima vreme.

„Putem fi parteneri cu operatorii economici doar dacă respectă consumatorul, altfel manifestăm toleranță zero pentru abaterile de la lege pe care le constatăm. Am afirmat de multe ori acest lucru și ne vom asigura că se întâmplă, menținând un nivel constant al controalelor, așa cum i-am obișnuit pe cetățeni, în ultima vreme. Scopul nostru este ca drepturile consumatorilor să fie respectate așa cum prevede legea nu doar la noi, ci în toate țările Uniunii Europene”, a afirmat Mihai Culeafă.

În urma controalelor efectuate de comisarii ANPC, au fost amendate mai multe magazine pentru deficiențele constatate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...