Întâlnire între Nicolae Ciucă și Dereck J. Hogan, din Departamentul de Stat al SUA

Prim-ministrul României Nicolae-Ionel Ciucă l-a primit, la Palatul Victoria, pe asistentul principal adjunct al Secretarului de stat din cadrul Biroului pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice al Departamentul de Stat al SUA, Dereck J. Hogan, aflat la București pentru a participa la reuniunea Dialogului Strategic România-SUA.

În cadrul întrevederii, între principalele subiecte discutate s-a aflat cooperarea bilaterală dintre România și Statele Unite pe dimensiunile politică, economică și militară. În ceea ce privește cooperarea sectorială, un loc central în cadrul discuțiilor l-a ocupat colaborarea dintre cele două părți în domeniile energetic, IT&C și agricultură, șeful Executivului exprimând interesul pentru atragerea unui număr cât mai mare de companii americane în vederea dezvoltării de proiecte în România.

Cel de-al doilea subiect major abordat în cadrul întrevederii a fost situația de securitate regională, în contextul agresiunii militare ruse din Ucraina. Premierul român a prezentat sprijinul multidimensional (umanitar, economic, inclusiv pentru exportul de cereale) acordat de România Ucrainei, precum și ajutorul oferit Republicii Moldova, implicarea consistentă a țării noastre fiind apreciată la nivelul administrației SUA. De asemenea, a fost analizată situația de securitate din regiunea Mării Negre, în contextul realizării Strategiei americane de securitate la Marea Neagră.

În cadrul dialogului, partea americană a propus acordarea de  sprijin tehnic pentru includerea României în programul Visa Waiver.

1 COMENTARIU

  1. Ungaria și se pare și Cehia au primit vize SUA fara aberatia cu procentul de respinsi(consilierii de la Ambasada pot jongla cu el cum vor muschii lor plus abuzurile ).A fost o decizie politica care trebuie luata urgent și pentru Romania.
    Este o rusine si o nemernicie din partea SUA sa mai pastreze vize pentru romani avand in considerare contextul actual si pozitia strategica a tarii.sa ai atatea pretentii de la Romania si sa nu oferi nimic in schimb asta se cam numeste hotie.
    Nu mai vorbim de Schengen unde Ursula,Macron,Scholtz au facut o diversiune odioasa ca Romania si Bulgaria sa nu fie primite in Schengen.
    Si-au dat cu firma in cap .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...