Întâlnire între Primele Doamne ale Ucrainei și Franței

Brigitte Macron a primit-o luni la Elysée pe Prima Doamnă ucraineană Olena Zelenska, pentru a discuta despre ajutorul dat pentru reconstrucția spitalelor din Ucraina aflată în război, precum și despre primirea copiilor în Franța, transmite BFMTV.

Olena Zelenska s-a întreținut cu soția președintelui francez Emmanuel Macron înainte de conferința de presă de la Paris, care a avut pe agendă două subiecte: ajutorul de urgență acordat Ucrainei în plină iarnă și angajamentul companiilor franceze în reconstrucția țării.

Cele două doamne s-au referit la operațiunea ”Cigogne” în cadrul căreia Franța a primit copii ucraineni suferinzi de cancer și peste 200.000 de copii care învață în școli franceze, de la începutul invaziei ruse, la 24 februarie.

Brigitte Macron și Olena Zelenska au vizitat o școală din arodismentul al 3-lea din Paris, unde sunt și copii din familii care au fugit de război. Au discutat despre fundația întemeiată de doamna Zelenska ”pentru a primi ajutor umanitar și a permite reconstrucția spitalelor din estul Ucrainei”.

Cele două Prime Doamne se cunosc bine, a subliniat un consilier francez, subliniind că președintele Volodimir Zelenski a vizitat Franța, în iunie 2019, una din primele sale vizite în străinătate după alegerea sa, și de atunci cele două Doamne s-au văzut periodic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...