Întâlnire-surpriză a lui Boris Johnson cu Volodimir Zelenski, la Kiev

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi premierul britanic Boris Johnson au început sâmbătă discuţii tete-a-tete la Kiev, unde şeful executivului britanic a venit într-o vizită neanunţată public, transmit AFP şi Reuters.

„Chiar acum a început o vizită a lui Boris Johnson la Kiev cu o întâlnire tete-a-tete cu preşedintele „Regatul Unit este liderul sprijinului militar pentru Ucraina, liderul coaliţiei antirăzboi, liderul sancţiunilor contra agresorului rus”, a adăugat Sibiga, care a postat o imagine care îi arată pe cei doi lideri discutând.

Boris Johnson este primul lider din G7 (principalele state industrializate din lume) care vizitează Ucraina după începerea invaziei ruse în această ţară, pe 24 februarie.

Potrivit unui purtător de cuvânt al Downing Street, Johnson s-a întâlnit cu Zelenski ”într-o dovadă a solidarităţii cu poporul ucrainean”.

„Ei vor discuta despre sprijinul pe termen lung al Regatului Unit pentru Ucraina şi prim-ministrul va prezenta un nou pachet de ajutor militar şi financiar”, a precizat reprezentantul executivului de la Londra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole