Întârzieri la lucrările de la podul peste Dunăre din Brăila. Când se va munci la capacitate întreagă

Lucrările de la podul peste Dunăre, ce leagă Brăila de Tulcea, sunt într-o ușoară întârziere. Este vorba în principal de drumurile de legătură, dar din iunie s-ar putea lucra la capacitate întreagă, susține ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

Într-un interviu acordat Radio România Actualități, Drulă a arătat că a existat „o oarecare tergiversare”.

Întrebat care este stadiul lucrărilor, în contextul în care în iarnă atrăgea atenția că podul de la Brăila (foto Alex Burtea) riscă să devină cel mai scump muzeu din România, pentru că nu vor fi gata și drumurile, ministrul a spus că situația este relativ în grafic.

Situația ar putea fi întârziată de lucrările la drumurile de legătură pe malul tulcean, în condițiile în care dincolo de acest pod „nu-i nimic de partea ailaltă, e un câmp”.

Din păcate, din 2018 și până acum și pe partea statului, care trebuia să realizeze niște relocări, au existat întârzieri, acum, în ultimele luni, sunt întârzieri un pic și din partea constructorului italian, care trebuie să aducă niște detalii de execuție ale proiectului.

În fine, a existat o oarecare tergiversare, noi am pus piciorul în prag și le-am cerut un termen strâns, ultimul proiect de autorizare de construire se aduce chiar în aceste zile și vom emite în cel mai scurt timp ultima autorizare de construire, obiectivul fiind ca în luna iunie să se poată lucra full pe aceste drumuri de legătură”, a spus Drulă la RRA.

O explicație oferită de acesta este că „întotdeauna diavolul e în detalii” iar grosimea covorului asfaltic ar fi fost un motiv de dispută, fiecare centimetru în minus sau în plus însemnând bani în minus sau în plus.

Vreau ca în momentul în care e gata podul să fie gata și drumurile”, a mai adăugat ministrul Transporturilor.

Dimensiunea lucrărilor

Lucrarea leagă localitățile Brăila și Vădeni, aparținând județului Brăila, de localitățile Smârdan și Jijila, aparținând județului Tulcea.

Podul rutier suspendat va avea o lungime de 1.974m și patru benzi de circulație. Cât privește drumurile de legătură, între Brăila și Jijila va avea 19,05 km de 2X2 iar până la Măcin, o lungime de 4,350km de 2×1.

Conform Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, termenul de finalizare a proiectului este sfârșitul anului 2023.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole