Intenții: Generalul Kirilo Budanov, despre scenariul destinat Ucrainei

„Forțele ruse se regrupează după ce au încercat să ocupe Kievul”, titrează New York Times, notând totodată că Rusia ar intenționa să împartă Ucraina în două, consolidându-și dominația în estul și sudul țării.

Ar fi vorba despre un „scenariu de tip Coreea”, avertizează șeful principalului Serviciu de informații din Ucraina, generalul Kirilo Budanov, citat de Ukrinform. Potrivit lui Budanov, invadatorii ruși vor încerca să „unifice” teritoriile ocupate într-un singură entitate cvasi-statală, care se va opune Ucrainei independente.

După ce a eșuat în apropiere de Kiev și după ce i-a fost imposibil să dea jos guvernul central al Ucrainei, Putin își schimbă direcțiile principale ale operațiunilor, concentrându-se pe sudul și estul țării”, a explicat Budanov într-o postare pe Facebook, preluată de Ukrinform.

Le Monde consideră că anunțul Moscovei de a se concentra asupra obiectivului principal, respectiv eliberarea Donbasului, ar putea însemna o agravare a situației din estul Ucrainei și mai ales din jurul orașului Mariupol – port strategic aflat sub asalt de la sfârșitul lunii februarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...