Interes crescut al românilor pentru Antalya deși vacanțele s-au scumpit cu 20%

Vacanţele în Antalya s-au scumpit anul acesta cu aproape 20%, dar, cu toate acestea, o singură agenția se aşteaptă să aducă în jur de 70.000 – 80.000 de turişti din România. Anul trecut zona a fost vizitată de aproximativ un sfert de milion de români.

„În primul rând să ne gândim la raportul dintre preţ şi calitate, unde Turcia stă foarte bine. Fiecare turist poate să îşi găsească o vacanţă foarte frumoasă. Vom avea o creştere a tarifelor de vacanţă undeva la 20%, dar nu numai în Turcia, ci în toată lumea”, a spus pentru Agerpres directorul general al agenţiei de turism Summer Tour, Mahir Ahmetoglu.

Acesta se aşteaptă ca în 2023 Antalya să fie vizitată de 70.000 – 80.000 de români aduşi doar de Summer Tour şi spune că s-a gândit să aducă în Turcia gastronomia românească, muzica românească, dar şi personal din România, pentru ca turiştii să se simtă cât mai bine.

„Noi suntem pe piaţă de peste 20 de ani. Acum 20 de ani am adus 1.200 de turişti (în Antalya – n.r.), anul acesta aşteptăm undeva la 70.000 – 80.000 de turişti doar din România.

Dacă în 20 de ani am ajuns aici, încercăm să venim cu nişte oferte noi, adică să aducem gastronomia românească, să aducem şi personal din România, să aducem şi muzică românească.

Summer Tour nu lucrează doar cu români, ci şi cu nemţi, cu polonezi, turişti din Azerbaidjan şi, atunci, aducem undeva la 800 şi ceva de mii de turişti/anual.

Fiecare piaţă este foarte importantă pentru noi şi fiind o piaţă nouă înseamnă că trebuie să oferim un serviciu foarte bun şi, pentru noi, foarte important este ca turistul să fie mulţumit, pentru că el trebuie să vrea să se întoarcă la noi.

Deci, nu putem să scădem sub standardul pe care am mers şi mergem de atâţia ani”, a susţinut acesta, la o întâlnire cu jurnaliştii români, organizată de agenţia de turism Paralela 45.

În ceea ce priveşte ofertele mai bune, Mahir Ahmetoglu spune că iunie este o lună cu tarife mai mici. De asemenea, acestea pot fi găsite în perioada de early booking sau în toamnă, când se cumpără vacanţe pentru anul următor.

Antalya și românii

Anul trecut, în Antalya au fost 245.000 de turişti români, iar în 2023 se aşteaptă o creştere cu 20%. Cei mai mulţi turişti vin din Bucureşti, Cluj, Iaşi, Timişoara, Târgu Mureş, Bacău şi Braşov.

Din Bucureşti spre Antalya pleacă săptămânal două chartere şi câte unul din Cluj, Iaşi, Timişoara, Târgu Mureş, Oradea, Sibiu, Satu Mare, Braşov, Suceava, Craiova, Constanţa, Bacău şi Baia Mare. Noutăţi în 2023 sunt zborurile din Braşov, Constanţa şi Satu Mare. Primul charter care deschide sezonul pleacă pe 15 aprilie, din Bucureşti, iar ultimul charter este cel din 21 octombrie, tot din Capitală, pentru că în Antalya, în octombrie, sunt temperaturi de vară, de peste 27-28 de grade.

Preţurile vacanţelor în Antalya sunt pentru pachete de şapte nopţi care includ totul: transport zbor charter, taxe de aeroport, transferuri aeroport-hotel-aeroport, cazare + masă/all inclusive, asistenţă turistică în limba română) şi pornesc de la aproape 700 de euro/persoană pentru ultra all inclusive, putând depăşi 1.692 de euro/persoană ultra all inclusive, în funcţie de perioadă şi de hotel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...