Intervenție de urgență în Sulina: Marinar în stare de inconștiență pe o navă sub pavilion Palau

Publicat: 20 apr. 2024, 10:01, de Vlad Stefan Orjan, în Ultimă oră , ? cititori
Intervenție de urgență în Sulina: Marinar în stare de inconștiență pe o navă sub pavilion Palau

Echipajul ARSVOM se deplasează în condiții meteo nefavorabile pentru a prelua un marinar cu simptome de afecțiuni cardiace de pe nava „Sea Horizon”.

Într-o intervenție contracronometru, Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM) a mobilizat echipajul navei SAR Apollo pentru a interveni în zona Sulina, sâmbătă dimineața, în scopul preluării unui marinar aflat în stare de inconștiență de pe nava cargo „Sea Horizon”, sub pavilion Palau.

Alerta a fost dată de către Centrul Maritim de Coordonare MRCC, semnalând nevoia unei intervenții Medevac pentru marinarul cu simptome de afecțiuni cardiace. Nava SAR Apollo, împreună cu o asistentă la bord, a fost rapid direcționată către rada Sulina pentru a prelua pacientul și a-l transfera echipajului medical în condiții de siguranță.

Cu toate acestea, intervenția se desfășoară în condiții meteo nefavorabile, ceea ce complică operațiunea de salvare. Echipajul ARSVOM se confruntă cu provocări din cauza vremii dificile, dar continuă să acționeze pentru a asigura preluarea și transferul marinarului către îngrijirea medicală necesară.

În aceste momente, operațiunea de salvare este în curs de desfășurare, iar echipajul ARSVOM depune eforturi susținute pentru a gestiona situația și a aduce pacientul într-un loc unde să primească tratamentul adecvat.