Interviu: Primul președinte adjunct al Radei Supreme a Ucrainei, despre rolul portului Constanța în actuala criză  

Pe lângă ajutorul militar și umanitar, România capătă un rol tot mai important în soluționarea crizei alimentare generate de blocarea expoerturilor cerealiere din Ucraina. În acest sens, portul Constanța este văzut drept parte a soluției de către autoritățile ucrainene.

Oleksandr Kornienko (foto stânga, în ținută kaki), primul președinte adjunct al Radei Supreme a Ucrainei, a avut marți o întrevedere cu Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților. La finalul întâlnirii, Kornienko a acordat un scurt interviu în care a spus care sunt principalele așteptări pe care le are Ucraina, în contextul conflictului cu Rusia.

Oleksandr Kornienko: Apreciem sprijinul Româîniei atât pe domeniul ce ține de integrarea europeană a Ucrainei, pe partea umanitară cât și în domeniile care ne ajută să facem față războiului cu Rusia.

Reporter: Vă mai așteptați la sprijin militar din partea României sau a celrolalte țări membre UE?

O.K.: Bine-nțeles, fiind în război ne așteptăm la un ajutor militar din partea tuturor statelor, suntem recunoscători celor care ne sprijină în acest sens și este evident și din știrile de pe front că avem nevoie de a crește numărul statelor care ne ajută. Cât privește România, vreau să accentuez faptul că avem o cooperare bună pe partea de exporturi din Ucraina și este important să reușim o bună colaborare în acest domeniu pentru că foarte multe state, în special din Africa de Nord, se așteaptă să le ajungă produsele din Ucraina și aici rolul României este extrem de important.

R.: Referitor la exportul de cereale, cum merge colaborarea cu reprezentanții portului Constanța?

O.K.: Apreciem extrem de mult eforturile României în ceea ce privește sprijinirea exporturilor. Constanța este unul important și trebuie să devină un hub pentru exporturile ucrainene, având în vedere că porturile ucrainene rămân blocate iar această problemă nu pare să aibă o soluționare pe termen scurt.

În vârstă de 38 de ani, Oleksandr Kornienko ocupă din octombrie 2021 funcția de prim președinte adjunct al Radei Supreme a Ucrainei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Cine a participat la petrecerea clanului Bădălău de Paște

Petrecere pe lux și opulență la salonul de fițe Monato din Bolintin Vale. Chiar dacă unora le bate pușcăria la ușă, membrii clanului Bădălău...