Interzis elevilor: telefoanele mobile în cursul orelor și fumatul în școală

Elevii din învăţământul preuniversitar nu vor mai avea voie cu telefoanele mobile în timpul orelor de curs, fiind interzis și fumatul în școală, potrivit unui amendament al Ministerului Educaţiei adoptat, luni, de Comisia de învăţământ a Camerei Deputaţilor.

De asemenea, este interzisă deţinerea de arme, consumul de droguri, de băuturi alcoolice sau alte substanţe interzise, dar și participarea la jocuri de noroc în perimetrul unităţii de învăţământ.

Amendamentul a fost introdus de PNL, PSD şi al Ministerul Educaţiei.

Utilizarea unui telefon mobil sau a oricărui alt echipament de comunicaţii electronice de către un elev este interzisă pe perioada cursurilor din învăţământul preşcolar, primar şi gimnazial inclusiv în timpul activităţilor educaţionale care se desfăşoară în afara unităţilor de învăţământ, cu excepţia utilizării acestora în scop educativ, sau în spaţiile autorizate explicit de regulamentul intern al unităţii de învăţământ.

De asemenea, în învăţământul liceal, regulamentul intern al unităţii de învăţământ poate interzice folosirea de către un elev a dispozitivelor menţionate în întregul sau parţial din incinta unităţii de învăţământ, precum şi în timpul activităţilor care se desfăşoară în afara acesteia. Prevederile nu se aplică echipamentelor pe care elevii cu CES sunt autorizaţi să le folosească.

Pe lista obligațiilor se află și faptul că elevii din învăţământul preuniversitar au obligație să frecventeze toate cursurile şi să se pregătească la fiecare disciplină de studiu în vederea dobândirii competenţelor şi însuşirii cunoştinţelor prevăzute de programele şcolare.

De asemenea, elevii trebuie să respecte regulamentele şi deciziile unităţii de învăţământ preuniversitar, să se prezinte la şcoală într-o ţinută vestimentară decentă şi adecvată, să manifeste înţelegere, toleranţă şi respect faţă de întreaga comunitate şcolară, elevi şi personalul unităţii de învăţământ.

    
Drepturile, îndatoririle şi interdicţiile aplicate elevilor sunt completate şi detaliate în Statutul Elevului, aprobat prin ordin al ministrului Educaţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...