Întrebarea pe care Elon Musk o pune la fiecare interviu pentru a descoperi angajații mincinoși

Cel mai bogat om din lume, Elon Musk, pune aceeași întrebare la fiecare interviu de angajare pe care îl are pentru companiile sale. El spune că nu este nevoie de o diplomă universitară sau de un liceu pentru a demonstra anumite calități excepționale.

Conform CNBC, Elon Musk spune că oricine poate spune că este cel mai bun într-un domeniu, însă angajatorului îi este imposibil să afle de la început dacă această persoană spune adevărul.

Așadar, Elon Musk cere fiecărui candidat să îi răspundă la următoarea întrebare: „Care au fost cele mai dificile probleme pe care le-ai rezolvat și cum ai făcut?”

Potrivit miliardarului, oamenii care au rezolvat cu adevărat problema știu exact cum au rezolvat-o și pot descrie asta în cele mai mici detalii:

 „De obicei, cineva care chiar a trebuit să se lupte cu o problemă, știe cu adevărat cum se rezolvă și nu uită soluția”, spune el.

Metoda lui Musk se bazează pe ideea că cineva care face o afirmație falsă nu va avea capacitatea de a o susține convingător, așa că îi provoacă pe candidații la un post în compania sa să îi spună detaliat ce soluții au găsit.

Un studiu privind tehnicile de intervievare a viitorilor angajați, publicat în decembrie, susține eficacitatea tehnicii lui Musk. Potrivit studiului, detaliile sunt cele care indică dacă o persoană spune sau nu adevărul, conform Digi24.

Potrivit autorilor studiului, cei care spun adevărul au tendința de a da informații detaliate, în schimb mincinoșii dau mai puține.

Studiul a constatat că utilizarea acestei metode poate crește probabilitatea detectării mincinoșilor cu aproape 70%.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole