Inundații pe Valea Prahovei. Mai mulți oameni au fost evacuați din case

Ploile puternice din ultimele ore au produs inundații puternice. Ma mulți oameni care locuiesc în stațiunile de pe Valea Prahovei au fost evacuați din case.

Pompierii au acţionat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pentru evacuarea apei din locuinţe de pe Valea Prahova, dar şi pentru îndepărtarea unor copaci şi stâlpi electrici doborâţi de vânt în mai multe localităţi, acţionându-se în continuare în contextul fenomenelor meteorologice.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, s-a intervenit pentru evacuarea apei din trei locuinţe la Buşteni, Azuga şi Breaza şi dintr-o anexă gospodărească inundată la Comarnic.

De asemenea, au fost îndepărtaţi patru copaci căzuţi pe carosabil la Sinaia, pe drumul spre Cota 1400, la Ploieşti, Proviţa şi Câmpina, doi stâlpi de electricitate care au căzut pe străzi din municipiul Ploieşti iar un panou publicitar care punea în pericol trecătorii a fost îndepărtat.

În continuare se intervine pentru evacuarea apei dintr-o locuinţă din Azuga, dintr-un beci la Sinaia, dar şi dintr-o casă şi o anexă la Valea Doftanei.

Totodată, pompierii acţionează pentru îndepărtarea unui pom căzut pe DN 1, la km 119, precizează ISU.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis avertizări Cod portocaliu de inundaţii, valabile pe parcursul următoarelor ore, pe râuri din 11 judeţe, respectiv Gorj, Mehedinţi, Vâlcea, Sibiu, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Ialomiţa, Buzău, Braşov şi Covasna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

La un pas de tragedie, tot în Dâmbovița. O cisternă cu...

O nouă tragedie era să aibă loc tot în județul Dâmbovița. O cisternă plină cu GPL a acroșat un parapet pe autostrada București-Pitești și...