Inundațiile au făcut din nou prăpăd în județele Alba și Mureș

După ce în vară, localnicii din Sohodol au fost grav afectați de inundații, situația s-a repetat din nou. În județele Alba și Mureș, precipitațiile din ultimele ore și cedarea stratului de zăpadă au produs iar inundații.

În județele Mureș și Alba,  ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de pericol.

Meteorologii au emis două avertizări Cod roșu de inundații pe râuri din județele Alba și Caraș-Severin. ISU Alba a transmis un mesaj RO-Alert pentru localităţile vizate.

Două gospodării și un drum județean din localitatea Deda, județul Mureș, au fost inundate duminică dimineața, după ce un pârâu a ieșit din matcă.

Potrivit ISU Mureș, un braț al pârâului Bistra a deversat, inundând două curți și grădini, dar și Drumul Județean 154A pe o lungime de 60 de metri.

Potrivit pompierilor, apa în curți măsoară aproximativ 10-15 centimetri.

La fața locului intervin pompierii militari de la Punctul de lucru Deda și SVSU Deda.

1 COMENTARIU

  1. Inundațiile și alunecările de teren sunt în mare parte o consecință a defrișărilor masive din ultimii 30 de ani.

    În România se defrișează masiv mai ales în zonele montane. Experții în meteo spun că schimbările climatice vor aduce mai multe precipitații în România, în zona montană. Dacă corelăm asta cu defrișările și cu tăierile ilegale pe care le avem în ultimii 30 și ceva de ani în România, putem să înțelegem că nu suntem într-un scenariu favorabil și că există o legătură directă cu apocalipsa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...