Investigație de urgență la Azomureș: Patru muncitori intoxicați cu amoniac

Publicat: 09 iul. 2024, 18:00, de Vlad Stefan Orjan, în ACTUALITATE , ? cititori
Investigație de urgență la Azomureș: Patru muncitori intoxicați cu amoniac

Conducerea Azomureș a demarat o investigație internă de urgență după ce patru muncitori s-au intoxicat cu amoniac și au fost transportați la spital. Incidentul a avut loc marți, în urma opririi de urgență a unei instalații de pe platforma Azomureș, ceea ce a dus la eliberarea unei cantități mici de amoniac în atmosferă. Substanța toxică i-a surprins pe muncitorii care executau lucrări edilitare pe acoperișul unei clădiri din apropiere.

„Ca urmare a opririi de urgență a unei instalații de pe platforma Azomureș, o cantitate mică de amoniac a fost eliberată în atmosferă și a surprins patru persoane ce executau lucrări edilitare pe acoperișul unei clădiri din apropiere”, a transmis compania marți.

Conform declarațiilor oficiale, muncitorii au urmat procedurile obligatorii în astfel de situații și au părăsit imediat zona afectată. Ei au ajuns la cabinetul medical Azomureș unde au fost evaluați și li s-a oferit suport de oxigen.

„Pentru investigații suplimentare a fost solicitat sprijinul medical de la UPU, iar apoi cei patru au fost transportați la UPU Târgu Mureș pentru alte investigații. Toate cele patru persoane sunt conștiente și cooperante”, a precizat compania pe pagina sa de Facebook.

ISU Mureș a intervenit marți pe platforma firmei, după ce pompierii au fost sesizați cu privire la persoane posibil intoxicate cu o substanță necunoscută. Patru persoane au fost duse la spital pentru tratament suplimentar.

Investigația internă are scopul de a stabili circumstanțele exacte ale incidentului și de a preveni asemenea evenimente în viitor. Compania asigură că siguranța angajaților este o prioritate și că vor fi luate măsuri suplimentare pentru a evita astfel de situații.