Investiție de 20 milioane euro la Antibiotice Iaşi

Antibiotice Iaşi a investit 20 de milioane de euro într-o fabrică modernă de produse farmaceutice topice solide şi semisolide, destinate atât medicaţiei intraspitaliceşti cât şi consumului populaţiei.

Investiția a fost realizată din resurse proprii. Noua fabrică de la Iaşi are o capacitate de producţie de 540 tone anual, cu 50% mai mare, față de cea existentă, se arată într-un comunicat al companiei.

În noua fabrică se vor fabrica 56 de produse topice (preparate cu aplicare locală), pentru 19 dintre acestea compania Antibiotice fiind unic producător.

Producţia se va desfăşura pe 4 fluxuri de fabricaţie, dintre care unul se evidenţiază prin posibilitatea fabricării de produse topice sterile cu investiţii suplimentare ce vor fi realizate în viitor. Toate cele 4 fluxuri sunt certificate de Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale să producă la cele mai înalte standarde, medicamente destinate atât pieţei din România, cât şi exportului pe pieţele internaţionale reglementate.

„Această investiţie ne oferă o mai mare deschidere spre pieţe internaţionale caracterizate de un înalt grad de competitivitate şi inovare. Vizăm valorificarea acestor produse atât pe piaţa din România cât şi pe pieţe internaţionale precum SUA şi ţările Comunităţii Europene, dar ne orientăm şi spre Vietnam şi Asia de SE care reprezintă o mare oportunitate pentru astfel de medicamente”, a declarat Ioan Nani, director general Antibiotice Iaşi.

Acesta spune că se urmărește dezvoltarea şi asimilarea în portofoliu de noi produse topice sterile şi dermato-cosmetice.

Compania își propune să dubleze cifra de afaceri pentru forma topică până la nivelul anului 2030 pentru a menţine trendul de creştere al cifrei de afaceri totale a companiei, pentru care ţintia este tot un avans dublu până în 2030.

În urma investiției, Antibiotice îşi va consolida portofoliul de produse topice (unguente, creme, geluri, ovule şi supozitoare) destinate tratării celor mai frecvente afecţiuni dermatologice, venoase, reumatologice şi inflamatoare, afecţiunilor oftalmologice şi ginecologice, cu medicamente generice topice de nouă generaţie.

Noua fabrică va asigura 100 locui de muncă. Antibiotice este principalul producător de medicamente generice din România. Principalii acţionari ai societăţii sunt Ministerul Sănătăţii, cu 53% din capitalul social, şi SIF Oltenia – 26,55%.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

EXCLUSIV Mircea Geoană suferă de o boală incurabilă

De ceva timp, actualul secretar general adjunct NATO, Mircea Geoană, apare în public cu un nou look. Realitatea acestei schimbări este cu totul alta,...