Investiție de 3 milioane euro într-un terminal de încărcare cereale la Brăila

Publicat: 01 sept. 2023, 08:02, de Viorela Pitulice, în ESENȚIAL , ? cititori
Investiție de 3 milioane euro într-un terminal de încărcare cereale la Brăila

Traderul de cereale și inputuri agricole Survcontrol Agro, deținut de un antreprenor român, a inaugurat un terminal de încărcare cereale pe malul Dunării la Chișcani – Brăila, în urma unei investiții de 3 milioane de euro.

Noul port proaspăt inaugurat va fi utilizat pentru încărcarea cerealelor direct în nave fluviale cu pescaj de până la 7 metri. Capacitatea de încărcare este de 250 de tone pe oră, dar se poate ajunge la 300 de tone pe oră, în funcție de tipul de cereale.  

Investiția a început în anul 2018, când vechiul terminal de încărcare de păcură pentru CET Brăila, a fost scos la licitație. Construcția efectivă a demarat, însă, în 2021.

Terminalul de la Chișcani dispune de un cântar electronic, laborator dotat cu cele mai performante echipamente de verificare a calității cerealelor, buncăr de colectare a cerealelor, precum și de un sistem complex de benzi transportoare și punctul de golire în barjă, toate asistate digital, automat, potrivit Profitul Agricol.

Firma Survcontrol Agro, deținută de Dan Gutium, a avut, în 2022, o cifră de afaceri de 452,2 milioane euro, față de 356 milioane euro, în anul anterior, și un profit de 3,4 milioane euro. Societatea avea 21 de angajați.  

Sursa foto: JGV si Asociatii
Sursa foto: JGV si Asociatii