Investiție de 40 de milioane lei la Combinatul „Liberty” din Galați

Combinatul Siderurgic „Liberty” își extinde portofoliul de produse cu țevi și conducte acoperite în interior și exterior prin instalarea unei linii de producție „state-of-the-art” la unitatea sa specializată „Liberty Tubular Products Galați, în urma unei investiții de 40 milioane de lei.

Noua linie va permite „Liberty” Galați să devină singurul furnizor din regiune de țevi și conducte acoperite, obținute din propria producție de tablă groasă la Laminorul LTG, confirmând promisiunea companiei de a oferi soluții „end-to-end” clienților săi din România, Europa Centrală și de Est, Orientul Mijlociu și America.

Ca urmare a acestei investiții de peste 40 de milioane de lei, noua linie de acoperire a țevilor, cu un grad ridicat de automatizare, va fi operată de o echipă de 25 de specialiști, în prezent linia aflându-se în faza de punere în funcțiune și de testare a producției.

Conductele acoperite, utilizate la transportul gazelor, produselor petroliere și apei

Cu o capacitate de 100.000 de tone pe an, linia asigură spălarea, uscarea, sablarea, inspecția și acoperirea cu straturi succesive de epoxi, adeziv, polietilenă/polipropilenă, precum și la cererea clienților, acoperirea cu spumă polipropilenică.

Pe lângă aceste straturi acoperite pe suprafața exterioară a țevilor și conductelor, noua linie de producție poate efectua și protecția suprafeței interioare cu rășină epoxidică.

Protejate în acest mod, țevile și conductele pot fi utilizate la transportul petrolului și gazelor naturale, apei sau altor substanțe lichide, fiind acreditate în conformitate cu standardele API 5L și ISO 3183, ediția a patra 2019-10.

„Liberty” intră pe o piață globală de 8 miliarde de dolari

Domeniul producției de conducte acoperite pentru transportul gazelor și produselor petroliere este de mare actualitate, mai ales în contextul actual, în care construirea de gazoducte este în plină ascensiune.

Combinatul din Galați intră pe o piață globală de peste 8 miliarde de dolari, din care piața europeană are o valoare de aproximativ 1,6 miliarde de dolari, cu o creștere estimată de circa 3,5% anual până în 2031.

„Implementarea noii linii automatizate de acoperire a țevilor și conductelor este încă un pas important în strategia <<Liberty>> Galați de extindere a portofoliului de produse cu valoare adăugată ridicată și de creștere a flexibilității și profitabilității producției.

Prin această investiție, putem produce țevi acoperite, utilizând tabla fabricată la Galați și putem prelucra produse premium pentru clienții din România și din Europa. Răspundem, astfel, cererii pieței cu o ofertă de produse specializate care se adaugă unui portofoliu integrat de produse de calitate cu valoare adăugată”, a declarat Prasanta Mishra, directorul executiv al Combinatului „Liberty” din Galați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...