Învins la alegeri, se retrage înainte de termen. Primarul care nu mai așteaptă încheierea mandatului

Publicat: 14 iun. 2024, 20:42, de Corina Oprea, în POLITICĂ , ? cititori
Învins la alegeri, se retrage înainte de termen. Primarul care nu mai așteaptă încheierea mandatului
Învins la alegeri, se retrage înainte de termen. Primarul care nu mai așteaptă încheierea mandatului

Alegerile de anul acesta au provocat controverse și, pe mulți dintre participanți, i-au șocat. Un primar este atât de dezamăgit de rezultat, încât vrea să demisioneze din funcție înainte de termen. Nu mai așteaptă încheierea mandatului și vrea să se retragă.

Primarul care se retrage din funcție

Primarul comunei covăsnene Ilieni, Fodor Imre, a anunțat că va demisiona din funcție înainte de încheierea mandatului, după ce a pierdut alegerile. Într-o postare video pe pagina sa de Facebook, el a menționat că a înțeles mesajul transmis de electorat și intenționează să demisioneze săptămâna viitoare.

Fodor Imre, care a candidat pentru al cincilea mandat pe lista UDMR, a pierdut alegerile locale desfășurate duminică în fața candidatului independent Benko Arpad-Jeno. Liderul UDMR Covasna, Tamas Sandor, a declarat pentru Agerpres că prezența la vot în Ilieni a fost de 71%, iar primarul a pierdut alegerile.

Sandor a exprimat regretul său, subliniind că Fodor Imre a fost un coleg foarte bun și un om foarte corect, dar în politică, spre deosebire de olimpiade, doar primul loc este premiat.

„La Ilieni prezenţa la vot a fost de 71% iar aici primarul nostru a pierdut alegerile, din păcate. Regret, pentru că am fost colegi foarte buni, dar aşa e în politică.Regret profund, pentru că este un om foarte corect, cu coloană vertebrală, dar în politică nu este ca la olimpiadă, unde sunt trei trepte pe podium şi fiecare primeşte câte o medalie. În politică numai primul este medaliat”, a declarat liderul UDMR Covasna, Tamas Sandor.

Primarul în funcție al municipiului Deva, Florin Nicolae Oancea, a anunțat și el, într-un mesaj postat pe pagina sa de socializare, că se va retrage definitiv din viața publică după încheierea actualului său mandat.

Această decizie vine în contextul în care a pierdut alegerile locale, fiind învins de social-democratul Lucian Rus.

În mesajul său, Florin Oancea l-a felicitat pe contracandidatul său și i-a urat succes în noua funcție de primar al municipiului Deva. De asemenea, el a mulțumit colegilor din organizația PNL Deva și celor din Primăria Deva pentru susținere, precum și alegătorilor care au votat pentru liberali.

„În acelaşi timp, îmi asum înfrângerea, dar rămân cu conştiinţa împăcată că am făcut ceea ce era corect pentru acest oraş! La finalizarea mandatului de primar voi ieşi definitiv din viaţa publică!”, se arată în mesaj.